Uitverkocht

Bos! Festival 2018

07.07 2018

Gabriel Rios

Bos! Festival

tickets

Voorverkoop Wild Card
€20
Voorverkoop
€25
Aan de deur
€30

Gabriel Rios maakt deel uit van de Bos! Festival line-up. Bij tickets voor Bos! gekocht aan voordeeltarief wordt een geldige lidkaart of ID-kaart gevraagd aan de ingang van het festivalterrein.

Stage: Turnpike

Rios’ pad slingert zich doorheen het leven van alledag, nu eens rechtlijnig, dan weer grillig. Maar altijd inspirerend en ontluisterend? Heeft hij een groep met wie hij Vlaanderen in vuur en vlam zet, dan ruilt hij die op het hoogtepunt van het succes voor een jazzy combo – met Jef Neve en Kobe Proesmans – verhuist hij naar New York en komt hij gelouterd terug, met een mooi album – en street cred - in zijn broekzak. Rios begon aan een mooi parcours, samen met celliste Amber Docters van Leeuwen en contrabasspeler Ruben Samama. De fantastische – bijwijlen sprookjesachtige - samenwerking leidde alvast tot het succesvolle album ‘This Marauder’s Midnight’, een plaat met daarop onder andere het prachtige ‘Gold’. Geen voor de hand liggende single, maar het lied nestelde zich wel drie weken op nummer 1 in de Noorse hitlijsten. Na een periode van winterse stilte, en het aanhalen van familiebanden in Puerto Rico, was Rios twee jaar geleden plots helemaal terug (van nooit weggeweest). Het verhaal met Docters van Leeuwen/Samama was nog lang niet uitverteld, het trio werd geflankeerd door 3 blazers die het plaatje extra bijkleurden. 

Op Bos! Festival doet Gabriel Rios het solo en houden we het lekker onversterkt en integer. Want een beetje Rios middenin de natuur, dat kan niet anders, dan schoon en breekbaar zijn.

 

 

Deel dit event