Wilde Westen wordt partner van nieuw Europees project 'Sounds Now'

U bent hier

04.05

Wilde Westen wordt partner van nieuw Europees project 'Sounds Now'

Een nieuw samenwerkingsproject rond curatorschap en integratie in hedendaagse muziek en geluidskunst

Sounds Now is een grootschalig vierjarig Europees samenwerkingsproject, geleid door een consortium van muziekfestivals en productiehuizen, gericht op de verspreiding van hedendaagse muziek en cultuur. Het project is het resultaat van een jarenlange collectieve discussie en reflectie over onze rol als curatoren en de sociaal-politieke verantwoordelijkheden die dat met zich meebrengt.

Sounds Now richt zich op de manier waarop curatorschap steeds hervalt in dezelfde patronen van macht en uitsluiting op alle niveaus in onze samenleving. Het project draait rond het actief stimuleren van diversiteit binnen ons vakgebied. Op die manier wil Sounds Now een brede waaier aan ervaringen en perspectieven creëren die zowel de geluidskunst als hedendaagse muziek in de toekomst zullen definiëren.

Het project omvat een reeks acties, waaronder congressen, onderzoek, labs voor curatoren van buiten de new music wereld, mentorschapsprogramma's van curatoren, componisten en experts, producties met betrokken kunstenaars met vraagstukken als diversiteit, ...

De projectpartners zijn Wilde Westen (BE), Musica Impulse Centre for Music (BE), Festival van Vlaanderen Vlaams-Brabant (BE), SPOR Festival (DK), Time of Music (FI), Onassis Cultural Centre (GR), November Music (NL), Ultima Oslo Contemporary Music Festival (NO), Huddersfield Contemporary Music Festival (UK).

Sounds Now wordt ondersteund door het Creative Europe-programma van de Europese Unie.

deel dit bericht: