STAFF PICKS: Mich Decruyenaere

U bent hier

02.10

STAFF PICKS: Mich Decruyenaere

Het festivalseizoen zit er weer op, de terugkeer naar de zalen is ingezet. Ons seizoen werd met de nodige klasse afgetrapt door onder andere múm en Bad Breeding maar programmator Mich Decruyenaere heeft nog genoeg shows waar hij reikhalzend naar uit kijkt. Vijf tips!

STEF KAMIL CARLENS
24 oktober 2019
Locatie: De Kreun

MICH: "Eerlijk is eerlijk; ik ben zeker geen fan van al zijn werk, laat staan een kenner, maar wat Stef Kamil Carlens solo doet vind ik wel héél straf. Ik herinner mij zijn memorabele passage op BOS! 2018 nog goed. Daar deed hij het helemaal alleen, met behulp van een zelf in elkaar geknutselfde 'one-man-band'. Deze keer komt hij met een echte band maar dat doet niet af aan het feit dat Carlens een muzikant pur sang is die alles naar zijn hand kan zetten en daar ook vlotjes mee weg komt."

SKEMER + BOLT RUIN (+ DEATH DISCO afterparty)
25 oktober 2019
Locatie: De Kreun

MICH: "Skemer is het nieuwe dark wave-project van Mathieu Vandekerckhove, gitarist bij Amenra en topmodel Kim Peers - vroeger ook al te zien bij het avantgarde noisecollectief CrimpersZe stellen die avond hun debuut 'Benevolence’ voor dat uitkomt op het fijne AVANT! Records. Bolt Ruin mag het publiek opwarmen voor hen. Achter die alias gaat Brecht Linden schuil, een naar Gent uitgeweken Limburger die de kneepjes van het vak leerde in de punk- en noisescene. Hij heeft net een eerste album uit dat bol staat van de verknipte beats en apocalyptische grootstadsnoise à la Haxan Cloak en consoorten. Om een beetje bang van te worden.

Als je blijft hangen kan je na de shows nog dansen op de new wave van Bramski Beat en Rock4 die een eerste editie van DEATH DISCO gooien. Ook Kim Peers draait een set !"

FULCO + MAURO PAWLOWSKI
22 november 2019
Locatie: De Kreun

MICH: "Met Mauro Pawlowski weet je nooit maar meestal hangt een performance ergens tussen licht geniaal en totaal ontoegankelijk. Een ding is zeker; kwaliteit zal er zijn. Voor mij kan die man eigenlijk niets verkeerd doen. Benieuwd ook naar het solowerk van Fulco (zie ook Beraadgeslagen, De Beren Gieren, Stadt etc…). Ik houd vooral van de humor in zijn werk."

ZWANGERE GUY
29 november 2019
Locatie: De Kreun

MICH: "Heel blij dat de Guy ein-de-lijk bij ons staat. Hij mocht voor mij niet ontbreken in de najaarsprogrammatie want je kunt er niet omheen: 2019 is hét jaar van Zwangere GuyCheck ter voorbereiding zeker 's mans geniale videoclips. Belgische kwalitatief hoogstaande hiphop met een hoge punkfactor. I like it."

---------------------------------------

In het najaar staat natuurlijk ook Sonic City weer op het programma. Wat heeft Mich over het festival te zeggen?

MICH: "Alweer een heerlijk eclectische affiche, al lijkt op het eerste zicht vooral het betere gitaarwerk vertegenwoordigd te zijn. Maar wie iets dieper graaft zal al snel merken dat er toch weer veel “speciallekes" tussenzitten. Persoonlijk kijk ik heel hard uit naar de shows van Michèle MercureCeremony, Blanck MassLust For Youth, The Murder Capital, Thurston Moore Group, Squid, Scalping (zo'n verborgen specialleke), Blanck Mass en Boy Harsher. En een band als Shame is natuurlijk altijd goed. Er speelt ook nog een steengoeie Belgische band op de main stage, ter vervanging van een band die heeft gecancelled, maar deze mag ik nog niet verklappen."

 

deel dit bericht: