STAFF PICKS #2: Tom Vangheluwe

U bent hier

17.04

STAFF PICKS #2: Tom Vangheluwe

artistiek directeur Tom Vangheluwe programmeert zonder oogkleppen en is steeds op zoek naar the next big thing. We blikken met hem vooruit op zijn vijf favoriete komende shows.

BEN SHEMIE
25 april 2019
Locatie: De Kreun

TOM: "Ben Shemie is de frontman van SUUNS, een groep die zich tot de 'lievelingen' van het Wilde Westen mag rekenen. In 2012 cureerden ze Sonic City en in de jaren erna kwamen ze nog een aantal keer terug. Het is een groep die nooit teleurstelt maar ook solo lijkt Shemie het wel te kunnen. Hij gaat veel radicaler, experimenteler te werk met intrigerende, noisey elektronica als resultaat."

STEPHEN MALKMUS & THE JICKS
18 juni 2019
Locatie: De Kreun

TOM: "Ik ben een immense Pavement-fan en Stephen Malkmus kun je gerust een all time hero van mij noemen. Het is altijd speciaal als het lukt om zo iemand te programmeren. Ik hoor hem graag bezig. Malkmus is nog een echte rockartiest die nummers van acht minuten kan maken - om genoeg ruimte te geven aan een gitaarsolo - zonder dat het ooit saai wordt. Een rasartiest die weet hoe het moet."

LUCY DACUS
19 juni 2019
Locatie: De Kreun

TOM: "Ik zag Lucy Dacus vorig jaar aan het werk op het Amerikaanse showcasefestival SXSW en was meteen verkocht. Ze heeft een sound die je pakt en niet meer los laat maar is live ook een erg innemende verschijning. Een echte frontvrouw waarvan een bepaalde intensiteit, een bepaalde zekerheid van afstraalt. Ze is ook lid van Boygenius, een project met Phoebe Bridgers en Julien Baker. Drie topvrouwen maar voor mij is ze zeker de strafste van de drie."

DANIEL BLUMBERG - BOS FESTIVAL
JAN VERSTRAETEN - BOS FESTIVAL

13 juli 2019
Locatie: Provinciedomein Bergelen

TOM: "De line-up van BOS! Festival is er eentje waar ik trots op ben. Ik kijk heel hard uit naar Daniel Blumberg, een erg radicale muzikant die onwezenlijk intense muziek maakt. Hard en zacht, donker en licht wisselen elkaar af, zowel op muzikaal als op emotioneel vlak. Het is een artiest die zich volledig smijt in zijn muziek. Het voelt alsof hij geen andere keuze heeft. Dit is wat hij moét doen. Ook Jan Verstraeten is een act die volgens mij erg meeslepend zal zijn. Toen ik hem een paar maand geleden voor het eerst hoorde, voelde ik instant magic. Die man komt uit het niets maar is ondertussen de té ontdekken artiest in België. De prachtige omgeving van Provinciedomein Bergelen werkt zeker ook als versterkende factor bij zo'n optredens."

SONIC CITY 2019
8 - 10 november 2019
Locatie: Départ

TOM: "Er is uiteraard nog niet veel bekend rond Sonic City 2019 maar we zijn er met het team wel al hard mee bezig. In de voorbereidingen keken we nostalgisch terug naar voorgaande edities waarbij de programmatie over alle genres heen ging. Daar willen we dit jaar ook weer op inzetten; een eclectische, edgy affiche met artiesten die heel erg nú zijn. Het moet en het zal spannend worden."

------

WAT STAAT ER OP DE WISHLIST VAN TOM VANGHELUWE?

TOM:
"Wishlists? Ik doe daar niet aan mee. Elke dag brengt verrassingen. Wie weet leer ik morgen een groep kennen die ik dan per se wil booken of herontdek ik een van mijn oude favorieten en kijk ik wat zij tegenwoordig nog uitsteken. Maar oké, Big Thief zou ik graag nog eens doen en tegen Jonathan Bree, Timber Timbre en JPEGMAFIA zou ik ook geen nee zeggen."

deel dit bericht: