STAFF PICKS #1: Mich Decruyenaere

U bent hier

17.04

STAFF PICKS #1: Mich Decruyenaere

Het nieuwe concertseizoen raast maar door. Tijd om even stil te staan bij het upcoming programma. Programmator Mich Decruyenaere deelt de vijf concerten die hij dit seizoen zeker niet zal missen.

HOUSEWIVES + PENUS
24 april 2019
Locatie: De Kreun

MICH: "Housewives is een London four piece dat doet denken aan Liars, The Ex en andere zotte avant garde. Een zwaar onderschatte band, if you ask me. Ze delen de avond met Penus, een Antwerpse upcoming wave/punk band om in de gaten te houden én die voor 't eerst in Kortrijk speelt!"

BUILT TO SPILL - 'KEEP IT LIKE A SECRET’ TOUR
5 mei 2019
Locatie: De Kreun

MICH: "Built To Spill is een van die legendarische indiebands die nooit ingeboet heeft aan creatieve eigenheid en daardoor tot de meest invloedrijke indiegroepen van de jaren negentig mag gerekend worden. Ze komen de verjaardag van 'Keep It Like A Secret' - een iconische nineties indieplaat die ik indertijd heb grijsgedraaid - vieren. Héél benieuwd hoe die na twintig jaar overeind blijft."

CONSTANT MONGREL & meer  - SINXEN SATURDAY
8 juni 2019
Locatie: DAK De Kreun

MICH: "Eén van de vaandeldragers van de nieuwe lichting Aussie punkbands; snedig, bij momenten héél catchy maar met de nodige kwaadheid en frustratie. Hun ‘Living in Excellence’ LP is voor mij nu al één van de platen van het jaar en staat permanent on repeat. Heel benieuwd om hen live aan 't werk te zien, zeker op ons DAK-podium."

PHOSPHORESCENT
30 mei 2019
Locatie: De Kreun

MICH: "De Kreun heeft doorheen haar geschiedenis op verschillende locaties tijdelijk onderdak gevonden waaronder ook de oude Limelight. Daar heb ik ooit Phosphorescent een magistraal optreden zien geven. De herinnering aan 'Wolves' geeft me nog steeds kippenvel. Hopelijk - en zeer waarschijnlijk - kan Matthew Houck het deze keer weer even onvergetelijk maken. Ideale artiest voor bij het kampvuur met een Rochfort 8."

DANIEL HIGGS - BOS FESTIVAL
13 juli 2019
Locatie: Provinciedomein Bergelen

MICH: "Daniel Higgs is een absolute persoonlijke held van mij! Hij speelde ooit op het Kreun-dak voor heel Kortrijk en vorige zomer zag ik hem aan 't werk in de tuin van een Antwerpse vriend. Het was het beste wat ik zag sinds lange tijd; ongelooflijk beklijvend gebeuren, zowel muzikaal als de zotte verhalen die hij vertelt. Grappig en ontroerend tegelijk. Check zeker ook Lungfish, de post-hardcoreband waar hij bij zong en fantastische platen mee uitbracht op cultlabel Dischord. Love is love!"

------

HEEFT MICH DECRUYENAERE OOK EEN WISHLIST?

MICH:
Als het van mij afhangt, kun je binnenkort tickets kopen om Bad Breeding, Diät, Boy Harsher, JPEGMAFIANot Waving, TOMMY GENESIS, Exit OrderAmyl and The Sniffers of The Shifters live in De Kreun te zien! Fingers crossed!"

deel dit bericht: