Sound Track: de laureaten zijn gekend!

U bent hier

Sound Track finale West-Vlaanderen
20.12

Sound Track: de laureaten zijn gekend!

De 18 laureaten van Sound Track 2021-2022 zijn bekend! Dit weekend gaven 45 bands, singer-songwriters, rappers, producers en solo-acts het allerbeste van zichzelf om te bewijzen dat zij de sound van morgen zijn. De West-Vlaamse finale vond plaats in De Kreun.

Na voorbereidingsweken vol coaching, PA-repetities en feedback werden alle kandidaten optimaal klaargestoomd voor deze grote finales. Volledig volgens de maatregelen en voor een - beperkt - publiek bewezen de artiesten zaterdag 18 december '21 stuk voor stuk dat de muzikale toekomst verzekerd is in Vlaanderen en Brussel. Dat zagen ook de regionale jury's, die geen gemakkelijke taak hadden maar uiteindelijk toch knopen doorhakten.

Na de voorrondes voor de West-Vlaamse Sound Track in Cactusclub (Brugge), 4AD (Diksmuide) en De Zwerver (Leffinge) werden 8 bands weerhouden voor de finale bij ons in De Kreun op 18 december: Barno Koevoet & De Duijmschpijkers, Nick Noel & The Red Rose Rogers, The Christian Club, Bobbi Lu, Bwana, Eigen Zweet Stinkt, Gerard en Liquid Molly.

Hieruit koos de jury de volgende 3 laureaten voor West-Vlaanderen:
Bobbi Lu


Bobbi Lu winnaar Sound Track


The Christian Club


The Christian Club winnaar Sound Track


Barno Koevoet & The Duijmschpijkers


Barno Koevoet winnaar Sound Track

Ontdek hier de laureaten van de andere provincies.

Deze laureaten treden in de voetsporen van o.a. Meskerem Mees, Coline & Toitoine, Ventilateur en Rosa Butsi. Net als de laureaten van de eerste editie starten ze elk aan een individuele “track“: een kansenparcours op maat, met professionele begeleiding, support van de brede muzieksector, een bootcampweekend, residenties in de muziekclubs, technische, zakelijke en/of grafische ondersteuning, opnametijd in professionele studio's, nationale expores en shows op vooraanstaande festivals, in concertzalen, in de Vlaams en Brusselse jeugdhuizen en zelfs op buitenlandse showcases.

Maar er is meer!
Nieuw dit jaar was de Lotto Publieksprijs. Hierbij was het niet de vakjury maar het publiek dat bepaalde wie met de prijs naar huis ging. Alle stemmen werden geteld, en per finale ging 1 artiest naar huis met een mooie cheque van maar liefst 1000 euro, aangeboden door Lotto.

In Kortrijk mocht Liquid Molly met de grote cheque naar huis!

Sound Track Lotto publiekswinnaar

Deze regionale finales ronden een jaar af waarin Sound Track voor de tweede keer op zoek ging naar de sound van morgen in elke regio in Vlaanderen en in Brussel. Die sound is er, en moet ondersteund worden, ook in moeilijke tijden.

vi.be

deel dit bericht: