Portie Gemengd: ontdek de drie muzikale koppels

U bent hier

Groepsfoto Portie Gemengd
25.02

Portie Gemengd: ontdek de drie muzikale koppels

Wilde Westen en Muziekcentrum Track presenteren 'Portie Gemengd'. Zes muzikanten uit totaal verschillende werelden werden uitgenodigd om een week lang in residentie te gaan. Ontdek hier de drie muzikale koppels die gevormd werden. 

KOPPEL 1

Koppel 1: Brent Vanneste (stake) & Benjamin Glorieux (cellist)

Brent Vanneste kennen we vooral als frontman van Stake, maar daarnaast is hij ook actief met zijn soloproject Brennt waarin hij alle facetten van techno onderzoekt. Geboren en getogen in Wevelgem en kind aan huis in Kortrijk, Wilde Westen strikte hem maar al te graag als één van onze deelnemers van Portie Gemengd. Brent is veelzijdig, speels, gaat graag op ontdekking en is dus helemaal Wilde Westen.

Benjamin Glorieux kennen we als onze artist in residence, onlangs stond hij nog op het programma van ons Festival Kortrijk. Hij draait er zijn strijkstok niet voor om om van de suites van Bach te switchen naar een concert met Zwangere Guy. Naast cellist is Benjamin ook dirigent en componist. Wij zeggen u het volgende: deze sympathieke West-Vlaming is op dit moment zowat de top van ons land wat betreft het instrument genaamd violoncello, in de volksmond ook wel eens ‘cello’ genoemd.

Bekijk hier de video teaser en de voorstelling van de twee muzikanten.

Foto Benjamin Glorieux & Brent Vanneste

KOPPEL 2

Foto koppel 2: Chantal Acda & Jurgen De Bruyn

Chantal Acda draait al even mee in de muziekindustrie. Je kan haar onder andere kennen van Isbells of Marble Sounds. Haar solo-carrière kwam in 2013 van de grond en bracht ondertussen al vier albums met zich mee. De Belgisch-Nederlandse zangeres Chantal Acda staat voor persoonlijke songs vol fijne laagjes en kwetsbaarheid en speelt alles 'op het gevoel'. Want ze kan naar eigen zeggen geen noten lezen. Musiceren is voor Chantal dus een heel natuurlijk, organisch proces waarin improvisatie en 'voelen' heel belangrijk zijn.

Jurgen De Bruyn stond in 2018 op ons BOS! Festival met zijn ensemble Zefiro Torna. De Bruyn studeerde klassieke gitaar bij Raphaëlla Smits en luit bij Philippe Malfeyt aan het Lemmensinstituut te Leuven, waar hij ook een meestergraad kamermuziek behaalde.  Daarnaast volgde hij meestercursussen bij ondermeer David Russell (klassieke gitaar) en Jordi Savall (gambist).

Bekijk hier de video teaser en de voorstelling van de twee muzikanten.

Foto Chantal Acda & Jurgen De Bruyn

KOPPEL 3

Foto koppel 3: Karen Willems & Benjamin Desmet

Karen Willems begon als drummer in rock-en popbands zoals Zita Swoon Group, Jan Swerts, Pascal Deweze, Novastar, Mauro Pawlowski, Yuko..., maar bouwde ook een traditie op binnen geïmproviseerde muziek en geluidskunst. In 2012 startte ze haar project INWOLVES. Willems is drumster, percussioniste, componiste, maar bovenal een van de meest inventieve muzikanten van haar generatie.

Benjamin Desmet kennen we vooral als wederhelft van het SX duo. De in Wevelgem geboren en getogen muzikant speelde als kind basketbal en toneel, maar was toen ook vooral een voorbeeldige koorknaap. Zijn jeugd gaf hem de gitaar en de sprookjes van zijn moeder, de poëzie van zijn vader en de film, techno en popmuziek door het spelen met zijn broers. Ondertussen schrijft Benjamin  al meer dan 10 jaar de nummers samen met zijn partner in crime Stefanie Callebaut

Bekijk hier de video teaser en de voorstelling van de twee muzikanten.

Foto Karen Willems & Jurgen Desmet

deel dit bericht: