U bent hier

18.09

openingsweekend DEPART XXL met Het Zesde Metaal en Brihang

Kortrijkse concert- en festivalorganisatoren Wilde Westen en Muziekcentrum Track openen op 26 en 27 september het nieuwe Evenementenplein 'Depart XXL' in Kortrijk met twee concerten. West-Vlaamse toppers Het Zesde Metaal en Brihang spelen voor het eerst opnieuw voor groot publiek.

Wilde Westen lanceerde in juni met de 'Buiten Westen' concertreeks als eerste concertclub een zomerprogramma en blijft de pioniersrol verderzetten met de organisatie van het eerste grootschalige concert sinds de lockdown. De concerten van Het Zesde Metaal op zaterdag 26 september en Brihang op zondag 27 september gaan via wildewesten.be in verkoop op zaterdag 19 september om 12u.

''Stad Kortrijk biedt ons met Depart XXL een unieke kans om opnieuw grootschalig te organiseren en Wilde Westen grijpt die graag met beide handen. Het Zesde Metaal en Brihang programmeren sprak voor zich, topbands van eigen bodem die beiden steevast onze concerzaal De Kreun uitverkopen. We geloven dat ze ook een grotere capaciteit aankunnen'', zegt Algemeen Directeur Tom Vangheluwe.

Depart XXL wordt gebouwd door Panama Group, en Stad Kortrijk verzekert dat organiseren op het evenementenplein Depart XXL coronaproof kan verlopen. Mensen komen binnen in drie verschillende zones. De groepen van maximum 400 personen komen niet met elkaar in contact. Er is een barhandling systeem dat elke bubbel voorziet van een QR-code om drank te bestellen en meteen af te rekenen, er zullen ontsmettingszuilen, affiches en grondmarkeringen aanwezig zijn zodat alles op een veilige manier kan verlopen.

De ticketverkoop start op zaterdag 19 september om 12u. Tickets bestellen kan per concertbubbel van minimum 1 en maximum 5 personen. Wilde Westen biedt ook een tickets aan met UITPas kansentarief aan en verzekert op het plein ook rolstoeltoegankelijkheid.

 

deel dit bericht: