Onze artist in residence PINGPONGCLUB heeft een nieuwe single!

U bent hier

Onze artist in residence: pingpongclub
18.03

Onze artist in residence PINGPONGCLUB heeft een nieuwe single!

Na een van 50-tal optredens in België, Frankrijk & Nederland, waaronder shows op Leffingeleuren, Dranouter, Eurosonic (NL) en passages bij muziekwedstrijden als Soundtrack en Humo’s Rock Rally, kroop PINGPONGCLUB in de zomer van 2020 in de studio om hun debuut-EP in te blikken.

De eerste single, Move On, is een song over twijfels en hartzeer na een stukgelopen relatie. PINGPONGCLUB maakt al in de eerste maat een stevig statement, en sluit het nummer af met een outro die uitbreekt in snedige riffs en scheurende noise.

Voor de opnames werkte PINGPONGCLUB samen met producer/muzikant Robin Aerts (Het Zesde Metaal).

“De band vibet als ze samen spelen, een zeldzaam goed. Dan moet je als producer vooral die sfeer proberen vast te leggen, en dat puur houden”, aldus Aerts.

Bijgevolg werd er beslist om alles met de volledige band live op te nemen, en de overdriveknop een stuk naar rechts te draaien. Deze ‘what you hear is what you get’-attitude is dan ook zeker te horen in de eerste single. De single met bijhorende clip kan je hier bekijken.

De debuut-EP van PINGPONGCLUB wordt in het najaar van 2021 verwacht. De releaseshow staat gepland bij yours truly, in ons Kreun zaaltje. 

 

PINGPONGCLUB is onze artist in residence ihkv Lotto Wild Talent: een samenwerking met Lotto & VI.BE. 

deel dit bericht: