U bent hier

02.10

Ontdek REMAIIN: een spannend nieuw project waar Wilde Westen deel van uitmaakt

Wilde Westen is sinds kort lid van REMAIIN (Radical European Music and its Intercultural Nature), een project dat niet-Europese culturele invloeden op experimentele muziek onderzoekt.

Wilde Westen is sinds kort lid van REMAIIN (Radical European Music and its Intercultural Nature), een project dat niet-Europese culturele invloeden op experimentele muziek onderzoekt. Samen met drie andere organisaties - Skaņu Mežs (Letland), Out.Fest (Portugal) en Kontraklang (Duitsland) - organiseren we concerten en tentoonstellingen die het gepresenteerde werk ontleden in de context van het project.

Omdat onze activiteiten door de coronacrisis even on hold werden gezet, zochten we naar alternatieven om alvast met het project aan de slag te gaan. Zo werden er reeds een reeks essays over verschillende onderwerpen binnen de experimentele muziek gemaakt. En nu vindt ook eindelijk het eerste real life evenement plaats.

Op 2, 9 en 10 oktober zal tijdens het Letse Skaņu Mežs-festival in Riga een reeks REMAIIN optredens en lezingen integreren in het programma. 

Zo vindt op 2 oktober de eerste live lezing van REMAIIN plaats. Duitse muziekjournaliste Martina Seeber zal het hebben over de muziek van de mysterieuze Italiaanse avant-garde componist Giacinto Scelsi's. Daarna volgt ook een optreden van Sonoskop - een hedendaags muziekensemble uit Berlijn. Bovendien zingt de beroemde Letse mezzosopraan Ieva Parša het vocale werk Hô van Scelsi.

Op 9 oktober wordt het REMAIIN-programma in Skaņu Mežs aangevuld met een optreden van de Egyptische zangeres Nadah El Shazly wiens debuutplaat 'Ahwar' door The Quietus werd geprezen als een "perfecte, stijgende samensmelting van traditioneel Egyptisch lied met experimentele interpretaties van uitvoering en instrumentatie”. De plaat werd ook door The Wire Magazine uitgeroepen tot een van de 50 beste platen van 2017.

Meer info over het festival vind je hier. Meer info over het REMAIIN project lees je dan weer hier.

deel dit bericht: