Laatste 10 dagen om je in te schrijven voor Sound Track!

U bent hier

Sound Track
06.07

Laatste 10 dagen om je in te schrijven voor Sound Track!

Het live- en kansenparcours van VI.BE (voorheen Poppunt), Clubcircuit vzw, Ancienne Belgique, de Brusselse Jeugdhuizen, Cactus Muziekcentrum, Het Depot, Muziekodroom, muziekclub N9, Trix, De Casino, DemocrazyDe Zwerver, Het Entrepot, Wilde Westen en Muziekclub 4AD is back on track. Na een vruchtbare eerste editie van Sound Track, gaat een ongezien groot aantal spelers uit de Vlaamse en Brusselse livesector opnieuw in elke regio op zoek naar het talent van morgen. Vanaf vandaag kan een nieuwe generatie zich aanmelden via VI.BE platform.

Na een bewogen parcours met begeleiding op maat behind the scenes, sluiten de laureaten van Sound Track editie 1  – waaronder Meskerem Mees, Coline & Toitoine, Jibran en Rosa Butsi – hun succesvolle ‘track’ af. VI.BE,  de clubs van het Clubcircuit, AB en de Vlaamse en Brusselse jeughuizen starten nu een nieuwe zoektocht naar ambitieuze  artiesten voor de tweede editie. Artiesten kunnen nog tot 15 juli hun tracks insturen

Podiumhonger en zoveel meer

Net als twee jaar geleden, toen meer dan 1.000 artiesten hun kans waagden, zijn alle genres en stijlen welkom bij Sound Track. Van hiphop, ska en r&b over metal, indierock, wereldmuziek en folktot ambient, electronica, jazz en punk.  Band, singer-songwriter of MC tot solo-act of liveproducer met ambitie: alles kan en alles mag. Zolang het maar live is!  Ook dit jaar staan 8 ambassadeurs paraat om vanuit hun expertise de clubjury’s te adviseren: ex-laureaat Meskerem Mees, Mickael Karkousse (Goose), Bavo Vanden Broeck (Festival Dranouter), Stefanie Mannaerts (Brutus, Rumours),  Tsar B, Eppo Janssen, Chuki Beats en Bert Cools (Merope, Hoera.) tekenen present. Op basis van het advies van de ambassadeurs, selecteren de clubs 136 artiesten die doorstoten  naar de selectiefase van deze tweede Sound Track-editie.

De wedstrijd gaat in oktober van start met opnieuw 23 selectieavonden mét publiek op het programma, evenwichtig gespreid binnen de muziekclubs en jeugdhuizen over Antwerpen, Brussel, Limburg, Vlaams Brabant, en Oost en West-Vlaanderen. Van de 136 artiesten die doorstoten naar de selectiefase, bemachtigen er 46 een plek in de 6 regionale finales. Daarbovenop krijgen ze artistieke coaching en een professionele P.A.-repetitie in aanloop van hun regionale finale. Een jaar persoonlijke ontwikkeling on én behind the scenes.

Nieuw talent hun langverwachte en verdiende speelkansen bieden is slechts één aspect van het totale Sound Track-traject. Uit elke regionale finale, die op 18 en 19 december gepland staan in Trix, AB, Wilde Westen, Vooruit, Het Depot en Muziekodroom, komen 3 laureaten uit de bus. De in totaal 18 laureaten staat een intensieve ‘track’ te wachten: een jaar vol professionele  coaching, een intensief bootcampweekend, residenties in de muziekclubs, advies op maat, opnametijd in professionele studio’s, nationale exposure, showcases en shows in een circuit van muzikale jeugdhuizen én het buitenland, en ga zo maar door. 
Daarbovenop kunnen ze ook rekenen op exposure van spelers uit de brede Vlaamse en Brusselse media die zich achter het project zetten: Studio Brussel, De Standaard, Knack Focus, Dansende Beren én Indiestyle. Ook Spotify en Sabam For Culture scharen zich achter het project. Nieuw dit jaar is de publieksprijs door Lotto

Alle info en inschrijven kan via sound-track.be.

deel dit bericht: