Kortrijkse koren vergezellen HERMESensemble op Festival Kortrijk

U bent hier

02.03

Kortrijkse koren vergezellen HERMESensemble op Festival Kortrijk

Tijdens Festival Kortrijk krijgt de productie “Revelations” van componist Wim Henderickx en HERMESensemble een lokale toets. Centraal in dit stuk staat de vrouwenstem die de Visioenen van de 13e eeuwse mystica en dichteres Hadewych d’Anvers laat weerklinken. Solosopraan Elisa Soster vertolkt de hypnotiserende sirenenzang. Ze krijgt telkens antwoord van een 20-koppig koor.

Dit gelegenheidskoor bestaat uit leden van Kortrijkse koren Zimra, Ars Vocalis en Kortrijks Vocaal Ensemble. Ze worden begeleid en voorbereid door Wim Henderickx, en Diederik Glorieux en Hannes Vanlancker van Huniyagar vzw. “Deze voorstelling is een echt community project omdat we leden van verschillende koren en diverse achtergronden bij elkaar brengen. Wat ze delen is een passie voor hedendaagse muziek,” vertelt Diederik Glorieux. “Het oorspronkelijke stuk is gecomponeerd voor vijf stemmen, maar tijdens Festival Kortrijk zullen er twintig zangers op het podium staan. In de Onze Lieve Vrouwekerk komt het mystieke karakter van de tekst en de stemmen helemaal tot zijn recht.”

Wim Henderickx baseerde de voorstelling Revelations op de Visioenen van Hadewych d’Anvers, waarin ze een liefdesrelatie met de goddelijke Ander beschrijft. De zang wordt ondersteund door een onheilspellend elektronisch klankentapijt van Jorrit Tamminga en meeslepende muziek gebracht door Wim Henderickx (dirigent en percussie) en solisten Marc Tooten (altviool) en Karin de Fleyt (fluiten) van HERMESensemble.

Revelations: donderdag 10 maart 2022 om 20u15 in de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Kortrijk.
Info en tickets.

Foto: Koen Broos

deel dit bericht: