Jouw bezoek aan Sonic City

U bent hier

12.05

Jouw bezoek aan Sonic City

We willen iedereen welkom heten op onze concerten/festivals en doen er dan ook alles aan om onze locaties zo toegankelijk mogelijk te maken. Onze medewerkers aan de ingang zijn steeds aanspreekbaar bij vragen of wanneer je extra begeleiding wenst. Heb je vragen op voorhand of wens je extra begeleiding of voorzieningen? Stuur dan een mailtje naar toegankelijkheid@wildewesten.be.

1. Locatie

Départ Kortrijk, Nelson Mandelaplein 18, 8500 Kortrijk, Belgium.

2. Bereikbaarheid

Fietsenstalling

Er zijn voldoende fietsenstallingen aanwezig vlakbij de festival venue. We stimuleren het gebruik van de fiets!

Openbaar vervoer

Sonic City ligt op een 15 minuten wandelafstand van het station Kortrijk.

Plan je route met de trein hier.

Neem je liever de bus? 

Dan kan je vanuit Kortrijk station buslijnen 6, 40 en 52 nemen naar ‘Kortrijk De Appel’. Van daaruit is het nog vijf minuten wandelen naar de festival venue. Plan je route met de bus hier.

Met de auto

Er is betalende parkeergelegenheid op Parking P9 Kortrijk Weide (Nelson Mandelaplein 1). Voor mensen met een beperking zijn er parkeerplaatsen voorzien dicht bij de ingang. Parkeren op deze parking kost €9,5/dag 

Er is ook parkeermogelijkheid aan de rand van het centrum voor €4/dag. Deze parkings liggen op zo’n achttien minuten wandelen van Départ. Meer info over parkeren in Kortrijk vind je hier.

3. Toegankelijkheid

Rolstoelgebruikers

Sonic City gaat door in Départ Kortrijk. Er zijn hellende vlakken voorzien voor rolstoelgebruikers en de ondergrond van de zaal is gemaakt uit vlak beton. Daarnaast zijn er ook aangepaste toiletten aanwezig.

Visuele beperking

Geattesteerde assistentiehonden zijn welkom op Sonic City. Let wel dat concerten op Sonic City tot boven de 90dB kunnen pieken. 

Ook ondersteuners mogen gratis mee. Mail naar toegankelijkheid@wildewesten.be om een gratis ticket te reserveren.

Vestiaire

Er is een betalende vestiaire aanwezig.

4. UiTPAS

Sonic City komt in aanmerking voor UiTPAS. Mensen met een UiTPAS aan kansentarief genieten 80% korting op de ticketprijs. Tickets aan kansentarief zijn beschikbaar bij UiT in Kortrijk of online te reserveren via toegankelijkheid@wildewesten.be met vermelding van het festival waarvoor je tickets wenst, je UiTPASnummer en het gewenste aantal tickets aan UiTPAStarief.

 

deel dit bericht: