ticket info | Wilde Westen

U bent hier

ticket info

Waar & hoe koop je tickets voor events van Wilde Westen? Wie heeft recht op reductie? Wat zijn de voordelen van een Wild Card? Hoe bestel ik een cadeaubon? Lees het allemaal hier!

1. TICKETPRIJZEN

De ticketprijzen vind je terug op de eventpagina. Vermelde prijzen zijn inclusief ticketkost van €1,5/ticket.

2. TICKETS KOPEn

Tickets kopen voor een concert? Vier opties:

 • Online via wildewesten.be
 • Aan de balie van UiT in Kortrijk - Schouwburgplein 14 - Kortrijk (niet voor zaalhuur)
  (Openingsuren: ma-wo-vr van 10u tot 12u30 en van 13u30 tot 18u, di-do van 13u30 tot 18u)
 • Telefonisch: 056/ 23.98.55 (zie openingsuren UiT in Kortrijk hierboven).
 • Voor niet-uitverkochte concerten kan je terecht aan onze avondkassa.


Hoe online bestellen?

Doorblader onze concertagenda, kies een concert en klik op ‘koop tickets.'
Kies het aantal gewenste tickets en vul je gegevens in. Betalen doe je via overschrijving (hiervoor ontvang je een aparte mail), een creditcard of via online bankieren.
Na betaling ontvang je een mail waarin je per gekocht ticket een PDF krijgt die je thuis kan afprinten en meebrengen. Geen printer? Geen probleem. Je kan je ticket ook gewoon op je smartphone bewaren en voorleggen aan de ingang.

3. reductietarieven

Reducties

Geeft recht op €3 korting op de ticketprijs:

 • Wild Card (sinds 19 januari 2017 de vervanger van de KreunCard)
 • EYC / European Youth Card
 • Studentenkaart
  Let wel: met een studentenkaart bedoelen we een studentenkaart van een erkende Hogeschool of Universiteit.
 • Identiteitsbewijs -18 jaar*

 

*: Uitzondering: bij coproducties met Schouwburg Kortrijk geldt de jongerenkorting tot 26 jaar:  10% korting of een uitzonderlijk tarief van €6 bij een aantal geselecteerde concerten.

Kan je aan de ingang geen geldige kortingskaart voorleggen? 
= €3 opleg betalen aan de avondkassa

Studenten

Wij bieden studenten graag dat beetje extra!

 • Op vertoon van je geldige studentenkaart (erkende Hogeschool of Universiteit) krijg je €3 korting op de ticketprijs. Selecteer bij de aankoop van je ticket(s) de optie 'Studentenkaart/-18 jaar'.
 • Exclusief voor studenten selecteren wij een aantal concerten aan €6. Deze herken je in onze agenda aan de tag 'student @ Wilde Westen', ook alle concerten binnen ons Festival Kortrijk zijn aan €6 voor studenten. 

Jonger dan 12 jaar?

Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen - onder begeleiding van een volwassene - gratis onze concerten bijwonen*. We vragen wel met aandrang hierbij rekening te houden met een degelijke gehoorbescherming.
In de bar in de foyer van De Kreun zijn Peltor Kid gehoorbeschermers gratis te gebruiken mits €20 waarborg en afgifte van een IDkaart. Ook gewone oordopjes zijn gratis ter beschikking tijdens al onze concerten.

* Voor specials, kindervoorstellingen of concerten met kinderen als doelpubliek zijn kinderen onder de 12jaar niet gratis toegelaten en wordt een speciaal reductietarief voorzien. Voor concerten met zitplaatsen geldt het algemeen kortingstarief -18 of het speciaal reductietarief van €6.

UiTPAS

Het volledige Wilde Westen-programma komt in aanmerking voor de UiTPAS (uitgezonderd, coproducties, Sonic City Festival en concerten in De Kreun georganiseerd door partnerorganisaties).

Mensen met een UiTPAS aan kansentarief genieten 80% korting op de ticketprijs.
Tickets aan kansentarief zijn beschikbaar bij UiT in Kortrijk of online te reserveren via toegankelijkheid@wildewesten.be met vermelding van het concert waarvoor je tickets wenst, je UiTPASnummer en het gewenste aantal tickets aan UiTPAStarief. Reserveren via mail kan tot 15u de dag van het concert.

 


Wild Card

Word voor slechts €12 eigenaar van een Wild Card en geniet van:

 • €3 korting op de ticketprijs van alle concerten en festivals georganiseerd door Wilde Westen;
 • €3 korting op de ticketprijs van concerten georganiseerd door onze partnerclubs: Le Grand Mix (Tourcoing), 4Ecluses (Dunkerque) en 4AD (Diksmuide);
 • 3 x per jaar een persoonlijke uitnodiging via e-mail om gratis een concert bij te wonen. Het Wilde Westen-team verrast je met een van hun favorieten uit het aanbod rock/pop, klassiek/jazz en eentje daar tussenin;
 • Als lid van Wilde Westen sturen we je regelmatig tips omtrent te ontdekken artiesten uit onze programmatie

Reserveer je Wild Card HIER.

Voorwaarden

 • Bij online reservatie vink je in het ticketmenu de optie ‘Wild Card’ aan om van de korting te kunnen genieten.
 • Breng je Wild Card steeds mee naar de concertlocatie. Tickets aan Wild Card-tarief zijn enkel geldig op vertoon van je Wild Card aan de ticketcontrole. Kan je geen Wild Card voorleggen dan wordt een opleg van €3 gevraagd. 
 • De Wild Card is 1 jaar geldig vanaf de aankoopdatum.
   

4. cadeaubon

Een Wilde Westen cadeaubon is het ideale geschenk voor een muziekliefhebber. Een cadeaubon kan worden aangekocht vanaf €5 tot €200. Je hoeft de waarde van je voucher niet in 1 keer op te gebruiken. De voucher kan gebruikt worden voor verschillende concerten. 

Reserveer je cadeaubon HIER.

Wil je graag je cadeaubon in een cadeauverpakking?
Dat kan! Vraag hem aan via e-mail en we maken voor jou een cadoosje dat je bij ons op kantoor kan komen afhalen.

Voorwaarden

 • Cadeaubonnen zijn 1 jaar geldig en worden niet verlengd.
 • Cadeaubonnen zijn enkel geldig voor eigen producties, niet voor concerten in coproductie of georganiseerd door partnerorganisaties. 
 • Wenst u een voucher van meer dan €200? Mailen naar info@wildewesten.be en we brengen dit voor je in orde
   

5. Ticketswap

Het aankopen van tickets via TicketSwap voor concerten bij Wilde Westen is op eigen risico. Wij hebben geen deal met TicketSwap. Het terugbetalen van aangekochte tickets via dit kanaal is dan ook niet mogelijk.

Let wel:

 • Verkochte tickets worden niet omgeruild en niet teruggenomen!
 • De organisatie Wilde Westen aanvaardt geen cultuurcheques.
 • Er wordt geen factuur afgeleverd voor reeds aangekochte tickets. Indien u een factuur wenst, gelieve dan voorafgaand aan uw aankoop de vraag te stellen via facturen@wildewesten.be