U bent hier

Spoetnik

Spoetnik is hét nieuwe traject voor Kortrijks opkomend talent.

Binnen Spoetnik krijgen bands of artiesten de ruimte om te experimenteren, te proberen, zonder schaamte tegen de grond te gaan, uit fouten te leren en zo alleen maar beter te worden!

Wilde Westen wordt jouw muzikale metgezel en zal je begeleiden op je muzikale reis. Wilde Westen biedt met Spoetnik ondersteuning en advies aan. Zodat jij en je band met een volgeladen rugzak kunnen vertrekken en groeien naar jullie ambities.

Waarvoor kan je bij Spoetnik terecht?

- Ondersteuning/vrijblijvende info: zit je met concrete vragen rond livemuziek, ben je op zoek naar een repetitieruimte of een andere muzikale vraag? Stel ze aan jatse@wildewesten.be. Hij voorziet je met plezier van een antwoord of verwijst je door naar de gepaste persoon.

- Workshops: doorheen het jaar bieden wij verschillende workshops aan. Ontdek ze hier onder de filter 'workshops/educatie'.

- SPOETNIK Sessies: af en toe plaatsen wij lokaal talent in onze DAK- of zaalsetting om twee live tracks op te nemen. Ontdek alle SPOETNIK Sessies hier.

- Artist in Residence: ieder jaar kiezen wij één artist in residence via het Lotto Wild Talent parcours. De open call wordt jaarlijks rond februari gelanceerd. Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg onze website en social media op de voet.

- Kansenparcours: Wilde Westen is partner van Sound Track. De talentenjacht die tweejaarlijks wordt georganiseerd door de Vlaams/Brussels clubs. Alles over de afgelopen editie vind je hier. De volgende editie vindt plaats in 2021.

- Lokale Helden: tweejaarlijks vindt Lokale Helden plaats. Zet alvast 30 april 2021 in je agenda! Meer info over hoe deelnemen en het project vind je hier.

- Spoetnik podia: tbc!

Spoetnik is ook een satelliet die constant op zoek is naar verrassend lokaal talent! Wil jij je band/project aan ons voorstellen? Stuur dan een mailtje naar jatse@wildewesten.be, en wie weet sta jij binnenkort op één van onze podia.

Spoetnik