U bent hier

Geluidswandelingen

‘Listen to This’ is een collectie geluidswandelingen van Wilde Westen. Vaak krijgen we te horen dat duizenden visuele prikkels ons bestoken. Maar weinig mensen zijn zich bewust van het geluid van hun omgeving. ‘Listen to This’ vraagt via projecten van geluidskunstenaars aandacht voor het geluid van de stad. Dankzij Toerisme Kortrijk kunt u dat elke dag beleven. Geluidskunstenaars David Helbich en Christina Kubisch gaven in 2013 het startshot en stippelden elk hun eigen geluidswandeling uit. Sinds 10 mei 2014 werd de collectie uitgebreid met een nieuwe wandeling van Japanner Akio Suzuki.

PRAKTISCH

De geluidswandeling van David Helbich kan je 7 op 7, 24 op 24 of op eigen tempo in verschillende etappes beleven. Download de 'Tracks' op uw MP3-speler en het boekje met instructies. Het is aanbevolen een open koptelefoon te gebruiken. Zo hoort u de geluiden uit uw koptelefoon even goed als de geluiden uit uw omgeving.
Download de tracks
Download het instructieboekje


De kaart met luisterpunten van Christina Kubisch en de bijhorende koptelefoons kunt u elke dag van 10u tot 17u afhalen bij Toerisme Kortrijk in het Begijnhofpark. 

U kunt de kaart Oto-date van Akio Suzuki hier downloaden of ze elke dag van 10u tot 17u ophalen bij Toerisme Kortrijk in het Begijnhofpark. 
PDF-pictogram2014_Plan_OtoDate_NL.pdf

 

EXTRA
Ontdek geluidskunst, muzikaal erfgoed of bijzondere akoestische plekken in jouw buurt met behulp van KLANKATLAS.
Klankatlas is een Vlaams-Nederlands platform voor klankbeleving in de publieke ruimte. Voor liefhebbers van geluidskunst en muzikaal erfgoed. Het platform verenigt klankpunten en luisterwandelingen op een virtuele kaart en inspireert tot reële klankervaringen in de openbare ruimte. Like op Facebook om alles te weten over klankkunst en muzikaal erfgoed in openlucht!

 

BewarenBewaren