Night Air 2022

U bent hier

Night Air

Night Air 2022

05.03

Atmosferisch minifestival

Standaard€21
Wild Card€18
Price info: 
Enkel geldig op vertoon van je Wild Card.
Student of -18€6
Price info: 
Enkel geldig op vertoon van een studentenkaart of ID.

ABO3: Bij aankoop van tickets voor minstens 3 concerten geniet je 25% korting op de voorverkoop ticketprijs.

Je ticket geeft toegang tot alle concerten van de avond, je kan zelf kiezen wie je ziet.

Bij tickets gekocht aan een voordeeltarief wordt een geldig kortingsbewijs gevraagd aan de ingang.

De ticketfee is inclusief reservatiekost.

Ontdekkingsreis langs electronica, klassiek, jazz en performance

Midget!, Myriam Pruvot, Amstel Quartet, The Gallands, David Martijn & Bart Stolle, Liesa Van der Aa (docu)

-------------------------------------------------------
Timetable

Programmaboekje
-------------------------------------------------------

Vijf maart kiezen we met Festival Kortrijk voor experiment tijdens Night Air. Dit minifestival stretcht de grenzen van klassieke muziek en is een mooie aanvulling op het eigenlijke Festival. Muzikale avonturiers stappen mee in deze ontdekkingsreis langs electronica, klassiek, jazz en performance in kunstencentrum BUDA.

Het Frans-Brusselse duo Midget! inspireert zich voor hun muziek op zowel klassiek minimalisme als barok en hedendaags klassiek. Franse chansons in een begeesterende uitvoering. In de Budatoren laat Myriam Pruvot jou de performance kiezen op basis van een tarotkaarten. Zo ontstaat telkens een nieuw lied en voorstelling. Tijdens de voorstelling van het saxofoonkwartet Amstel Quartet maak je kennis met verstilde muziek. Geen contradictio in terminis, maar een eeuwenoude paradox waar menig componist de intiemste schoonheid in heeft proberen vinden. Laat je meevoeren op de golven van langgerekte klanken en uitgesponnen composities.

Na dit rustpunt schudden The Gallands, het gloednieuwe project van vader Stéphane en zoon Elvin, je weer wakker. Stéphane Galland is één van ‘s werelds beste jazzdrummers en speelde al in ontelbare bands, zowel nationaal als internationaal. Producer en keyboard-speler Elvin heeft eveneens een grote liefde voor jazz en electronica. Samen creëren ze een waanzinnige muzikale mix van hiphop, jazz, r&b, electrop, pop en funk. Een must see. Bekomen kan met de nachtelijke soundscapes van David Martijn (Goose). Op een film van Bart Stolle, die drie jaar lang een banale voorstad observeerde met zijn camera, maakt David live een dreunend klanktapijt.

Tot slot komt ook film aan bod tijdens Night Air: Liesa Van der Aa presenteert haar experimentele cross-over film “I can’t go back to yesterday”, gebaseerd op interviews met diverse muzikale iconen.

 

---------------------------------------

TOEGANKELIJKHEID

Kunstencentrum Buda is rolstoeltoegankelijk.

Alle info over de toegankelijkheid van Festival Kortrijk vind je hier.

deel dit festival