Festival Kortrijk 2022

U bent hier

Festival Kortrijk banner

Festival Kortrijk 2022

09.03 to 13.03

Vragen over tickets, locaties, toegankelijkheid? Alle praktische info vind je hier.

Op de hoogte blijven? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

Normal gets you nowhere

Back to normal voor de dertiende editie van Festival Kortrijk?

“No way” – gastcurator Benjamin Glorieux.

Na een bijzonder jaar gaan we weer volop voor een zinderende live-editie op de mooiste locaties in Kortrijk. Eén ding is zeker: Normal Gets You Nowhere. Het is Benjamin Glorieux’s leidraad in het leven en nu ook voor het Festival. Niet gewoon meer van het oude, maar vooral ruimte voor het nieuwe. Festival Kortrijk zet dit jaar de spotlight op improvisatie, jong talent, verrassende combinaties en vernieuwend hedendaags klassiek. We verwelkomen ook gevestigde waarden als Brussels Philharmonic op het podium van de Schouwburg.

Van 9 tot en met 13 maart presenteren Benjamin Glorieux en kersvers programmator klassiek Tom De Cock een gevarieerd, hoogstaand en goedgevuld festivalprogramma. Minifestival Night Air vormt op 5 maart het voorprogramma met een eclectisch aanbod van performances, sound art en hedendaags klassiek.

We houden de wortels in de klassieke muziek, maar reiken met Festival Kortrijk uit naar andere genres en invloeden. “De boom die er staat, daar mogen we eens liefdevol aan schudden, toch?” (Benjamin Glorieux).

Brochure

Lees hier de digitale brochure. Liever een fysiek exemplaar? Mail naar helena@wildewesten.be met je adres.

Minifestivals

In het kader van Festival Kortrijk stellen we ook graag onze twee minifestivals voor: Night Air op 5 maart en Fireplace op 13 maart.

 

deel dit festival

De Nationale Loterij
Sounds Now
Creative Europe
Kulak
Vancia