Yuina Takamizo

U bent hier

Fireplace 2022

Yuina Takamizo

13.03.2022
COVID SAFE TICKET

Yuina Takamizo

Programma

Kokoro (2014) - Jean-Denis Michat 

Mysterious Morning III (1996) - Fuminori Tanada (1996)

Lutte (1994) - Thierry Escaich 

Yuina Takamizo (1990, Akita, Japan) behaalde haar bachelor saxofoon aan het Senzoku Gakuen College of Music bij Shinichi Iwamoto in 2013 en haar masterdiploma aan het Koninklijk Conservatorium Brussel in 2017 in de klas van Alain Crepin en Simon Diricq. Daarnaast werkte ze ook een didactische master af aan het Conservatoire Royal de Mons bij Giovanni Vero in 2021 en werd ze lerares aan de muziekacademie van Aarlen. Momenteel werkt ze een gespecialiseerde master hedendaagse muziek af aan het Conservatoire Royal de Mons, en ontwikkelt ze een repertoire tussen de twee culturen die haar nauw aan het hart liggen: Japan en België.

Haar Trio Kanadé, dat bestaat uit drie Japanse muzikantes (piano, koto, saxofoon), heeft al op verschillende evenementen gespeeld om hun ‘Land van de Rijzende Zon’ te promoten. Yuina werkte samen met de Cel Cultuur van UCLouvain FUCaM Mons en werkt onder meer mee aan een muzikale film “La ballade de Yuina” en aan “Mas Musici en Concert” in de Chapelle des Sœurs Noires Ateliers des FUCaM in 2021.

Yuina Takamizo speelt tijdens Fireplace in één van de fantastische Broeltorens. Alles over Fireplace, een zondagnamiddag vol concerten.

Deel dit event