U bent hier

31.03 2019

Young Widows

+ Thot
20:00

tickets

Voorverkoop Wild Card
€11,5
Voorverkoop -18 of Studentenkaart
€11,5
Voorverkoop
€14,5
Aan de deur
€17,5

Bij tickets gekocht aan een voordeeltarief wordt een geldig kortingsbewijs gevraagd aan de ingang. De ticketprijs is inclusief reservatiekost.

uitpas

Deuren 20u
THOT 20u30
Young Widows 21u30

In 2009 speelden Young Widows in de underground rock / punk venue en ex-stripteasetent 'The Strip'. Een pop-up bar avant-la-lettre  quoi, waar op 1 jaar tijd een shitload aan fijne bands de revue passeerden. Vlas Vegas vzw bezielde toen The Strip, en sinds Vlas Vegas zelf ter ziele is gegaan probeert De Kreun al enige tijd de band opnieuw naar Kortrijk te halen. 

Deze zomer kwam Young Widows met de B-sides and rarities compilatie 'DECAYED: Ten Years of Cities, Wounds, Lightness, and Pain'.
De band ontwaakt uit een lange periode van inactiviteit. Young Widows' Evan Patterson tourt momenteel met eigen project Jaye Jayle en Emma Ruth Rundle, speelde op Sonic City 2018 en is met Young Widows terug in De Kreun op 31 maart.
 

Written In Music
over 'DECAYED: Ten Years of Cities, Wounds, Lightness, and Pain':

''Na een lange periode van inactiviteit is dit een cadeautje voor de fans, een schatkist vol bonustracks, split singles (samen met bands als Melt Banana, Pelican, My Disco en Bonnie ‘Prince’ Billy). alternatieve versies en onuitgebrachte liedjes die hun hele carrière beslaat.! De volgorde van de tracklist gaat van nieuw naar oud, zodat je goed de verschuiving in geluid kan horen van de logge The Jesus Lizard-achtige noiserock en nog stiekeme vleugjes hardcore punk tot het meer open en soms psychedelische geluid van nu.''

 

Deel dit event