Yohanna Patry-Kranenberg + Arti Lekaj

U bent hier

Fireplace 2022

Yohanna Patry-Kranenberg + Arti Lekaj

13.03.2022
COVID SAFE TICKET

Yohanna Patry-Kranenberg + Arti Lekaj

Programma

Afwisselend programma met muziek van Jacques Ibert, Bruno Bettinelli en Astor Piazolla

 

Yohanna Patry-Kranenberg

Yohanna Patry-Kranenberg (2002, Belley, Frankrijk) begon met haar studies dwarsfluit op 7-jarige leeftijd aan het plaatselijke conservatorium van Ain bij Delphine Lefebvre. Muziek werd een centraal gegeven in haar leven wanneer ze startte aan het Conservatoire de Région van Annecy, in de klas van Catherine Midey in 2017. Ze behaalde haar Diplome d’Etudes Musicales in Annecy in 2021 na vier jaar studie en diverse muzikale ontmoetingen en artistieke projecten (o.a. kamermuziek, dans en zang). In datzelfde jaar slaagde ze voor het toelatingsexamen in de klas van Mathilde Calderini aan het ESMD in Rijsel.

Arti Lekaj

Art Lekaj werd in 2002 geboren in een klein stadje in Kosovo. Hij begon met klassieke gitaar op 10-jarige leeftijd bij Luan Sapunxhiu, maar had als kind heel wat andere bezigheden. Muziek werd het middelpunt van zijn leven in de middelbare school, toen hij studeerde bij Dren Loxha, en die hem aanmoedigde om deel te nemen aan verschillende concerten en wedstrijden. Op die wedstrijden won Art vier eerste prijzen (in Macedonië, Albanië en Kosovo) en twee tweede prijzen (in Albanië en Kosovo). 
Na een jaar gestudeerd te hebben aan de universiteit van Prishtina in de klas van Shevdet Sahatxhija en zijn assistent Drilon Cocaj, slaagt hij voor het toelatingsexamen aan het ESMD in Rijsel en studeert nu sinds september in de klas van Judicael Perroy.

Programma

Naast Becca Kelly is er nog een klassiek duo op Fireplace te gast: de Franse fluitiste Yohanna Patry-Kranenberg en de Kosovaarse Arti Lekaj slaan de handen in elkaar en brengen een afwisselend programma met muziek van Jacques Ibert, Bruno Bettinelli en een heuse evocatie van een nacht-club in het werk van Astor Piazolla. Ideale muziek voor in de Orangerie op de BUDA-site.

Yohanna Patry-Kranenberg en Arti Lekaj spelen tijdens Fireplace in de Orangerie op de BUDA site. Alles over Fireplace, een zondagnamiddag vol concerten.

Deel dit event