Uitverkocht

Bos! Festival 2018

07.07 2018

Wouter Dewit

Bos! Festival

tickets

Voorverkoop Wild Card
€20
Voorverkoop
€25
Aan de deur
€30

Wouter Dewit maakt deel uit van de Bos! Festival line-up. Bij tickets voor Bos! gekocht aan voordeeltarief wordt een geldige lidkaart of ID-kaart gevraagd aan de ingang van het festivalterrein.

Stage: Forest

Wanneer Wouter Dewit door zijn huiskamer wandelt, pauzeert hij even aan zijn piano. Hij gaat zitten en laat zijn vingers over de toetsen gaan. Soms voor vijf minuten, soms voor een uur. Als hij speelt, komen Nils Frahm, Grouper en Dustin O’Halloran om de hoek loeren.

Als kind volgde Dewit een strikt dieet van Bach. Via zijn vader en grootvader (een klassiek pianist) belandde de Limburger in de muziekschool en vervolgens in de jazzwereld terecht. “Ik heb aan de jazz veel te danken, het heeft me gevormd tot de pianist die ik nu ben, maar echte vrijheid heb ik in het genre nooit gevonden.

Hij dacht eraan om zijn vingers met pensioen te sturen, tot hij niet meer aan de lokroep van de zwarte en witte toetsen kon weerstaan. “In het dagelijkse leven ben ik huisvader en leraar, en dat bevalt mij wel”, vertelt hij. Hij was uitgekeken op zijn piano, maar oude liefde roest niet. “Toen ik opnieuw begon te spelen, probeerde ik niet langer om een pianist te zijn. Dat bleek de basis voor deze plaat. Ik speelde niet langer om een vakman te worden, maar om de banaliteit van het gewone leven te bezweren. Dat heb ik van de Noorse schrijver Karl Ove Knausgård geleerd.

Foto: Lore Viaene

Deel dit event