02.02 2019

Workshop: drumsound

met: David Demeyere (Drumsupport)
13:30
17:30

tickets

Voorverkoop
€3

Ticketprijs is inclusief reservatiekost

Wat hebben Cream&Spices, Novastar, Sherman, The Van Jets, Balthazar, Steak Number Eight en DAAN gemeen? David Demeyere.
Allen (en vele anderen) deden ze beroep op Davids drumkunsten. Hetzij als drummer tijdens hun concerten en/of in de studio, hetzij als DrumSupport bij hun albumopnames.

Zijn drumstijl kun je het best omschrijven als strak, pittig en potig. Mét een immense voorliefde voor songs, groove en sound. Krachtig drumspel mét finesse en in functie van de song spelen is z’n ding. Geen wonder dat songwriters graag met hem werken.

David houdt van opnemen in de studio. Producers en sound engineers als Jeroen Swinnen, Werner Pensaert en Michel ‘Shelle' Dierickx schakelen hem graag in als studiodrummer of om een drumsound te maken voor de band / artiest waar ze mee gaan opnemen. Telkens à la tête du client. Telkens op maat van wat de muziek verlangt.

Op het internet vind je veel filmpjes over hoe je drumvellen vervangt en een drumstel stemt. De kans bestaat dat je de stappen volgt maar dat je de sound niet krijgt die je wil. Er is dan ook veel meer dan enkel het vel vervangen en stemmen. Tuning is just the beginning…

Tijdens de workshop ‘DRUMSOUND by DAVID DEMEYERE’ leer je hoe je uit één drumkit verschillende drumsounds kunt halen. “Samen gaan we aan de slag en (re)creëren we de tuning van enkele iconische drumsounds uit de Pop en Rock geschiedenis. Denk maar aan The Beatles, Fleetwood Mac, Nirvana, … We stemmen hiervoor telkens bewust op dezelfde drumkit zodat je heel duidelijk de verschillende drumsounds kunt horen. We starten bij de jaren 60 en nemen zowat elk muzikaal decennium -drumklankgewijs- tot op heden onder handen”, liet David ons weten.

PRAKTISCH
Wanneer: 2 februari 2019
Locatie: Muziekcentrum Track

Deel dit event