Wilde Wandelen? - Benjamin Glorieux Afstand: 5 kilometer, Locatie: Brakel (Everbeek)

U bent hier

Wilde Wandelen?

Wilde Wandelen? - Benjamin Glorieux

23.11.2020 to 31.12.2020
Afstand: 5 kilometer
Locatie: Brakel (Everbeek)

Benjamin Glorieux en Wilde Westen: we kunnen stellen dat onze band toch wel bijzonder is. Toen wij vier jaar geleden onze nieuwe muziekorganisatie aan de wereld mochten voorstellen, vroegen we Benjamin om voor ons openingsfeestje de muziek te componeren. De topcellist, volgens Klara ''een van de meeste veelzijdige musici op onze planeet'', ging toen in dialoog met Jürgen De Blonde (Köhn). Dat werd een betoverende ontmoeting tussen twee werelden. 

Sindsdien zijn we niet meer gestopt: Benjamin concerteerde al -tig keer op ons Festival Kortrijk, hij was een van de eerste muzikanten die op de affiche van ons Bos! festival pronkte, hij werd onze Wilde Westen 'artist in residence', trakteerde tijdens de eerste corona lockdown de Kortrijkse woonzorgcentra op een celloconcert, en onlangs nog - toen wij in de zomer opnieuw een aantal maanden concerten mochten organiseerden - was Benjamin deel van de 'triple bill' met Beraadgeslagen en Flying Horseman. Benjamin Glorieux is he-le-maal Wilde Westen: multi-inzetbaar, multi-getalenteerd, multi-genre en ook niet mis: très sympa!

De wandeling van Benjamin is 5 kilometer lang en vertrekt op de Everbeekplaats in Everbeek (Brakel). In geen tijd waan je je in een andere wereld, en geniet je van het ene vergezicht na het andere.

Ontdek hier de wandeling van Benjamin Glorieux. Ga je alleen op pad? Bring your headphones! Benjamin maakte voor deze gelegenheid ook een playlist en zorgde voor een 'perfect pairing': de omgeving en de playlist gaan hand in hand.

Benjamin laat je tijdens de wandeling genieten van Philip Glass, John ZornShubert en Dead Can Dance en trakteert op een vijf kilometer lange trip door de velden Everbeek, daar waar de buren en de pony's je vriendelijk groeten.

Speciaal: toen onze Elisah (coördinator communicatie Wilde Westen) vorige week ging stappen met Benjamin, kwam de topcellist haar tegemoet met zijn cello op de rug. Niet om onderweg te concerteren, maar ''om te oefenen''.  Ooit, in 1705, ondernam een 20 jaar jonge Bach een 288 kilometer lange tocht van zijn toenmalige woon-werkplek Arnstadt naar Lübeck, waar hij z’n inspiratiebron Dietrich Buxtehude wou ontmoeten: een orgelmonster zonder weerga. 

''Bach deed die tocht omdat hij zo nieuwsgierig was, en omdat hij wist dat die Buxtehude misschien niet lang meer zou leven. Een beetje zoals je nu te voet naar Richard Branson zou gaan, als je die bewondert, of naar Elon Musk liften. Zijn muziek is trouwens hoorbaar veranderd nadien, de inspiratiebron stroomde overvloedig...''

Onze Wilde Westen artist in residence plant zo'n driehonderd jaar later ook zo’n lange tocht. In november 2021 vertrekt hij met de cello - en dus de muziek van meneer Bach - op een 288 kilometerlange trip. Onderweg zal hij de muziek van Bach laten klinken. "Wandelen zet alles in perspectief'', zegt Benjamin. Als dat geen reden is om al eens vijf kilometer te oefenen... 

Volg onze Wilde Westen instagrampagina voor foto's van de wandeling van Benjamin

Website Benjamin Glorieux
 

Deel dit event