Wibert Aerts

U bent hier

Wibert Aerts

24.06.2017

Het concert van Wilbert Aerts maakt deel uit van BOS! Festival op 24 juni. Tickets zijn €15 (Wild Cards) of €20 voor niet-leden.
Bij tickets gekocht aan voordeeltarief wordt een geldige lidkaart gevraagd aan de ingang.

Wibert Aerts (1974) is een zeer ervaren kamermuzikant en violist van het internationaal geprezen kamermuziekkwintet “Het Collectief”. Daarnaast heeft hij een stevige reputatie opgebouwd met gedurfde solorecitals waar vooral het moderne en hedendaagse repertoire voor vioolsolo centraal staat. Voor zijn soloalbum  “Violin Faces”  (uitgebracht op het label Fuga Libera)  kreeg hij o.a lovende reviews in Le Monde de la Musique, Classiqueinfo, De Standaard en Knack.

Sinds 1998 vormt hij een duo met de Spaanse pianiste Caridad Galindo  en speelde hij concerten  als solist of in kamermuziekverband met o.a. Reinbert De Leeuw, James Boyd, Arie van der Beeck, Jonas Alber, Symfonieorkest van Vlaanderen, Alasdair Beatson en Yura Lee.

Hij concerteert in prestigieuze zalen over heel Europa en op belangrijke festivals. Zijn kamermuziekconcerten brengen hem tot in Novosibirsk, Hong Kong, Sao Paulo en Lima (Peru), Campos do Jordao Festival (Brazilië) en Mexico. In de herfst van 2017 zal hij in Spanje het bekende Concerto Funèbre spelen met de Camerata Murcia. Wibert Aerts is docent aan Conservatoire Royal de Mons (Arts2).

Op Bos!festival zal hij  Partita in d van J.S. Bach brengen, alsook De La Terre van Kaija Saariaho.


Deel dit event