WHORSES Album release

U bent hier

Whorses

WHORSES

16.04.2022
Album release
Voorverkoop Wild Card €10,5
Voorverkoop studenten / -18€10,5
Voorverkoop €13,5
Aan de deur€16,5

Bij tickets gekocht aan een voordeeltarief wordt een geldig kortingsbewijs gevraagd aan de ingang.

De ticketfee is inclusief reservatiekost.

Tijdschema
20:00
DOORS
20:30
WHORSES (deel 1)
21:40
WHORSES (deel 2)
22:20
Einde
Locatie

OPGELET: er is foor in Kortrijk. Kom dus met de trein, bus of fiets. Kom je met de auto, maak dan gebruik van de ondergrondse parkeergarages, Parking Haven of Parking Weide. Klik hier voor meer info.

Recht vanuit de drassige prairies van Kortrijk gorde WHORSES zich stevig in het zadel der Belgische rock sinds hun eerste noise echo’s weerklonken, ergens in 2017. Deze vier cowboys vonden elkaar in een onbestemde queeste naar iets muzikaal nieuws, apart, scheef of eigenaardig — ruw, hard en compromisloos, maar zonder te weten waar ze op dat moment exáct naar hunkerden.

Lang duurde het echter niet eer Harry, Baptiste, Timotheus en Tijl op een eigen geluid botsten: al met debuutsingle 'Rocky' liet het viertal rechtuit horen hoe hun gebalde, beenharde noise zich vlotjes vermengt met zachtere, gevoeligere stukken. Die frisse en cutting edge sound werd al snel geprezen door pers én publiek: WHORSES speelde zo de podia van Sonic City, Ancienne Belgique, Trix, Vooruit en VOLTA aan splinters, werd opgepikt door onder meer Humo en Red Bull Music en gevraagd als voorprogramma van Belgische cult bands als STAKE, Brutus en Raketkanon.

En vlak nadat die intensiteit zowat hun handelsmerk werd, druppelden er gestaag maar zeker een resem andere invloeden binnen. Nu, verwacht niet dat die met country-doordrenkte songs klinken als uw doorsnee singer-songwriter: WHORSES zou WHORSES niet zijn zonder dat edgy, weird of ongewoon intrigerende randje rond letterlijk álles wat ze creëren.

Op amper negen dagen blikte WHORSES deze eerste collectie songs in — achttien stuks, jawel — tijdens die bizarre zomer van 2020 in de Hightime Studios van Thomas Valkiers. And there, the magic happened: afgezonderd van lief en leed gaven de vier zich volledig over aan elkaar en aan hun muziek. Ze gingen in full cowboy mode en vierden het leven en de vriendschap, in de grootst denkbare uitbundigheid. Negen dagen lang gingen hard werken en bourgondisch feesten hand in hand, als een eindeloze, groezelige babyshower van een nog ongeboren, bipolaire maar beeldschone eerste plaat. Officiële release tijdens hun optreden in de Kreun!

WHORSES is een vierkoppig rockmonster dat zowel scheurt als streelt. Een band, live én op plaat zowel een sidderende splinterbom als een aimabel viertal dat zich wentelt in de melancholie van troostende, doch licht scheve countryliedje

Deel dit event