Vluchtweg Hijaz, Divine Madness, A Postcard from Aleppo

U bent hier

Festival van Vlaanderen Kortrijk 2017

Vluchtweg

Vluchtweg

07.05.2017
Hijaz, Divine Madness, A Postcard from Aleppo
Nog tickets ADD verkrijgbaar
Standaardticket (concerten + koffie en taart)25
Cateringticket (standaardticket + vegetarische avondhap)UITVERKOCHT
Busticket (catering ticket + bus H/T)UITVERKOCHT

  • Eigenaars van een Wild Card genieten steeds €3 korting.
  • -18 jarigen en studenten genieten steeds €12 korting. 
  • ABO korting = 25% korting op de prijs van een standaardticket.

Bij tickets gekocht aan een voordeeltarief wordt een geldig kortingsbewijs gevraagd aan de ingang.

Programma:

  • Hijaz
  • Floris De Rycker, Griet De Geyter & Monein Adwan: Divine Madness - Souls in Exile 
  • Merlijn Twaalfhoven: A Postcard from Aleppo 


VLUCHTWEG brengt je naar de pittoreske dorpskern en de verstilde landschappen van Sint-Denijs. Tijdens een wandeltocht van zo'n 5 km staan muzikale ontmoetingen tussen verschillende culturen centraal. Het laat ons aan den lijve ondervinden dat iets bijzonders kan groeien uit muziek als universele taal. 

Onthaal wordt voorzien vanaf 13u aan de kerk van Sint-Denijs. Daar splitsen we op in twee wandelgroepen.  Bij reservatie kies je of je de wandeling om 13u30 of 14u15 wil starten. Het uur van aanvang dient gerespecteerd te worden! Er is koffie en taart voor iedereen. Optioneel kan je ook genieten van een vegetarische avondhap na het laatste concert. 

Kom mee met de bus naar Sint-Denijs en geniet van een exclusief CO2-neutraal verrassingsconcert onderweg.
Vertrek: Muziekcentrum Track, Conservatoriumplein om 13u00 
Terugreis: Sint-Dionysiuskerk omstreeks 20u30
Reserveer je een busticket dan start je de wandeling om 14u15 en ben je automatisch ingeschreven voor de vegetarische avondhap. 

Hijaz
Hijaz combineert oosterse melodieën en westerse jazz. De virtuoze Tunesische udspeler Moufadhel Adhoum en pianist Niko Deman zoeken vanuit hun brede achtergrond telkens het kruispunt op tussen genres en tradities. Ze worden op meesterlijke wijze ondersteund door de Marokkaanse percussionist Azzedine Jazouli en de Belgische jazzdrummer Chryster Aerts. Met hun avontuurlijke muziek overspannen ze zowel Westerse als Marokkaanse en Indische tradities. Ze voeren je zo mee naar een rustige patio in een mediterrane stad, op een steenworp van het drukke Medina. Met wederzijds respect en begrip bereikt Hijaz wat in het echte leven niet zo makkelijk lijkt: culturen verenigen.
 

Divine Madness (Souls in Exile)

In Divine Madness (Souls in Exile) reiken Engelse luitliederen en Arabische melodieën elkaar de hand. De ingrediënten zijn eenvoudig: een renaissanceluit, een arabische luit en twee stemmen. Die zingen teksten uit de Engelse renaissance en de Arabische mystiek rond een gemeenschappelijk thema: de melancholie. En tussendoor is er ook plaats voor een hedendaagse compositie. Een hemels klinkend recept. Een ‘cross-over’ die niet kruist, een ‘melting pot’ die niet versmelt. En toch… Griet De Geyter, Floris De rycker en de Palestijnse Moneim Adwan laten alles organisch in elkaar overgaan. Met werk van John Dowland, Alfonso Ferrabosco en Moneim Adwan.
Divine Madness is een productie van IMAGO MUNDI.

 


A Postcard from Aleppo (mini-opera)
Aleppo... de magische stad in het eeuwenoude Syrië bestaat nauwelijks nog. Componist Merlijn Twaalfhoven en schrijver Abdelkader Benali schreven in 2014 een poëtische mini-opera op basis van getuigenissen van tientallen achterblijvers in Aleppo. Nederlandse en uit Syrië gevluchte acteurs en musici vertolken het werk. De mini-opera vertelt indringende verhalen over de wijze waarop de oorlog het dagelijkse leven beïnvloedt. Nu, twee jaar later, is de situatie grimmiger dan ooit. Sommige postkaartschrijvers zijn alsnog gevlucht, anderen wonen nog steeds bewust of ongewild in de stad en vechten vooral om het behoud van hun waardigheid. De mini-opera wordt telkens uitgebreid met nieuwe postkaarten. Het is alsof de achterblijvers in Aleppo je buurman of familielid zijn die hun belevenissen met je delen. Maar, de oorlog maakt alles anders. Na de voorstelling is er mogelijkheid om postkaarten naar Aleppo terug te sturen.

Deel dit event

Coproductie
In Heaven
Met de steun van:
Alaska
Gemeente Zwevegem
Met dank aan