U bent hier

Jazz Cats

30.03 2019

Vels Trio

tickets

Voorverkoop Wild Card
€23
Voorverkoop
€26

Bij tickets gekocht aan een voordeeltarief wordt een geldig kortingsbewijs gevraagd aan de ingang. De ticketprijs is inclusief reservatiekost.

Het ticket is geldig voor alle concerten van Jazz Cats festival.

uitpas

Het begon in 2014 in Brighton toen pianist Jack Stephenson Oliver, bassist Cameron Dawson en drummer Dougal Taylor besloten om hun gedeelde obsessie voor muziek om te zetten en samen Vels Trio begonnen. Het duurde niet lang alvorens de drie experimentalisten voet aan grond kregen in de underground scene van de UK jazz. Klinkende namen als Shabaka Hutchings (Sons of Kemet) en Moses Boyd uitten zich als fans en ook de media is lovend over de interessante sound die het trio voortbrengt. Hun ‘jazz’ is opgebouwd uit flarden prog, electronica, funk en hiphop en valt niet onder één bepaalde noemer. Als BadBadNotGood een vergelijkingspunt kan zijn, is het wel met een fluweelzacht dekentje rond. De groep wil luisteraars uitdagen om het hokjesdenken naast zich neer te leggen en doet dat met verve.

Live verliest Vels Trio zich graag in improvisatie om zo hun typische groove nog meer emotionele draagkracht te geven en het publiek zowel mentaal als fysiek te beroeren zonder té overrompelend te zijn. Het is een moeilijke balans maar de drie jongelingen slagen er in de perfecte sweet spot keer op keer te vinden."...dreamy space-jam, mixing up fragments of fusiony riffs with big washes of electronic sound to dramatic and very contemporary effect that borrows from jazz, rock, hip hop and funk without sounding like any of the above."
- Jazzwise Magazine

Deel dit event