U bent hier

Bos! Festival 2019

13.07 2019

Tuning Things - Wannes Deneer

tickets

Een Bos! Festival ticket is geldig voor alle concerten van Bos! Festival.

Tuning People is een collectief van nieuwsgierige makers die elkaar in 2005 vonden in een kelder. Daar gingen ze op zoek naar het draagvlak tussen dans, geluid en theater en kwamen ze uit op een geluidsinstallatie; Tuning Things. Artiesten Wannes Deneer (vormgever/ geluidsontwikkelaar), Jef Van gestel (theatermaker/acteur) en Karolien Verlinden (danseres/ choreografe) combineren hun sterktes en vullen elkaars lacunes aan met hun absurde en speelse ideeën om zo tot verrassende voorstellingen te komen die jong en oud weten aan te spreken.

Elke voorstelling van Tuning People draait volledig om het even op zijn kop zetten van de wereld die je kent. Door op toegankelijke manier te experimenteren met verschillende kunstdisciplines en de fantasie te laten primeren, bereiken ze op een manier iedereen in een publiek. Elke voorstelling is anders en op BOS! zal de focus vooral liggen op de geluidskunst van Wannes Deneer die aan de slag zal gaan met verbouwde muziekinstrumenten, luidsprekers maar ook TL-lampen en werktuigen om zo de geluidsbibliotheek van dertien jaar Tuning People te herinneren en eren.Tuning Things beluisteren & meteen kopen? Check de TT Bandcamp.

“De kornuiten van Tuning People zijn radicale epigonen van het dadaïsme maar ze boetseren, spuiten, pletten en blazen die overgeleverde taal tot er een kek 'Tuning People'-taaltje ontstaat.”
Focus Knack

Deel dit event