U bent hier

Jazz Cats

30.03 2019

Teun Verbruggen Quartet

tickets

Voorverkoop Wild Card
€23
Voorverkoop
€26

Bij tickets gekocht aan een voordeeltarief wordt een geldig kortingsbewijs gevraagd aan de ingang. De ticketprijs is inclusief reservatiekost.

Het ticket is geldig voor alle concerten van Jazz Cats festival.

uitpas

De waslijst van namen waarmee drummer Teun Verbruggen al het podium mee mocht delen, is schier eindeloos. Jef Neve, Toots Thielemans, Fred Vanhove, Kris Defoort, Melanie de Biasio, Jozef Dumoulin, Mauro Pawlowski... Sinds hij zijn studies afwerkte in 1999, is Verbruggen een van de meest gevraagde drummers voor jazzbands maar evengoed voor andere projecten. Hij gaat uitdagingen nooit uit de weg en probeert zijn eigen, erg vrije stijl in te passen binnen de context van de groep zodat beiden er sterker uit komen. Verbeelding en vernieuwing zijn wat deze percussionist drijft en dat toont zich in zijn eigen projecten zoals het ongrijpbare Flat Earth Society of het onwaarschijnlijke trio Othin Spake dat hij vormde met Mauro Pawlowski en Jozef Dumoulin.

Met eenzelfde drang naar ontdekking en ontplooiing, liet hij zich voor Teun Verbruggen Quartet omringen door internationale toppers. Amerikaans klarinetist John Ruocco deed het nog bij Dizzy Gillespie, Joe Lovano en Toots Thielemans. Bassist Nathan Wouters is dan weer van eigen bodem maar geldt – net als Verbruggen – als een veelgevraagde autoriteit. De piano wordt beroerd door de Italiaan Nicola Andrioli. Hij voelde de aantrekkingskracht van de vrijheid in jazz na zijn strikte klassieke opleiding. Als kwartet brengen ze meeslepende free jazz ritmes, overtuigende harmonieën en akoestische improvisaties om zo tot grensverleggende creaties te komen.

“Flanders’ own Chris Corsano (Bjork’s drummer, known for his very innovative style) is named Teun Verbruggen. He keeps on surprising with his very fresh and innovating drumming”
- Kraak

Deel dit event