U bent hier

19.10 2018

Tamikrest + Jaune Toujours

ism. Schouwburg Kortrijk en Kokopelli
19:45

tickets

Normaal
€16,5
Wild Card
€13,5

Bij tickets gekocht aan een voordeeltarief wordt een geldig kortingsbewijs gevraagd aan de ingang.

uitpas

19u45 Doors
20u15 Jaune Toujours
21u45 Tamikrest

Tamikrest

In maart 2017 verscheen het vierde album ‘Kidal’ van de Malinese band Tamikrest. Niet toevallig vernoemd naar de stad waar ze de band oprichtten. Het album werd een lofzang op hun voormalige woon,- en leefgebied, maar is meteen ook een zucht naar hoop en een krachtige schreeuw om het geweld dat Mali al jaren teistert te doen stoppen.

De jonge Toeareg band is de laatste 7 jaar vrijwel continu op tour doorheen de hele wereld. Ze stonden al op grootste festivals en in een indrukwekkende reeks concertzalen. Wanneer ze dan eens niet touren,  verblijft de band in Algerije, aangezien hun thuisland verscheurd blijft door een heftige burgeroorlog.

De muziek van Tamikrest kan omschreven worden als verhalende muziek; pulserende ritmes gecombineerd met de typische Toeareg gitaarpatronen die door elkaar worden gevlochten. De sfeer is donker en dreigend en de gelaagde zang en samenzang vertellen over het verdriet van Mali en de miserabele omstandigheden waarin familie en vrienden zich momenteel bevinden.

Jaune Toujours

Jaune Toujours evolueerde van een band met Brusselse cultstatus naar een internationaal geapprecieerde kwaliteitsband binnen het live circuit. Hun explosieve, stedelijke mengeling van muziekgenres en talen bekoort publiek en pers tot ver buiten de landsgrenzen. Met de energie van een rockgroep (zonder gitaren!) het improvisatieplezier van een jazzcombo, de open-mindedness van een wereldmuziekgroep en het charisma van de straatmuzikant belten ze hun poëtisch pertinente samenlevingsbeschouwingen van de daken. Voeg daar een snuif typisch Brusselse zelfrelativering aan toe en je weet op welk feestje je bent. Zoals ook te horen is op hun nieuwste album Europeana.
Verwacht je aan echte Europeana : kick-ass roots op accordeon, drum, bas en blazers, recht uit het hart van Europa. Geen taal- of andere grenzen met teksten in het Frans, Engels, en Nederlands.

Kokopelli, Wilde Westen en Schouwburg Kortrijk slaan de handen in elkaar om deze grote naam uit de ‘Desert Blues’ een plaats in Kortrijk te bieden. Wereldmuziek met een grote invloed van elektrische gitaar en zelfs westers aandoende ritmes.

 

Deel dit event