U bent hier

26.10 2017

STUFF.

+ Bert Cools
20:00

tickets

Voorverkoop Wild Card / Kreun Card
€13
Voorverkoop -18 jaar of studentenkaart
€13
Voorverkoop
€16
Aan de deur
€19

Bij tickets gekocht aan een voordeeltarief wordt een geldig kortingsbewijs gevraagd aan de ingang.

STUFF. 
STUFF. ontstond in 2012 toen drummer Lander Gyselinck door de Gentse bar The White Cat werd gevraagd om tussen sets van dj's live-muziek te brengen, en hij een aantal bevriende muzikanten rond zich verzamelde. Het debuutalbum verscheen in 2015 en datzelfde jaar was de band ook artist-in-residence in de Ancienne Belgique.

STUFF. brengt een crossover tussen hiphop, jazz, future funk, beat en elektronica, en wordt omschreven als 'futuristisch' en 'buitenaards'. Met een stevige live-reputatie hebben ze hun plaatsje tussen de Belgische toppers wel verdiend. Zoals De Morgen het verwoordt: "Anno 2015 klinkt de premisse "fusion jazzfunk" niet bepaald opwindend. Maar STUFF. vormt een uitzondering op die regel. Op àlle regels eigenlijk. In hun sound sluipt een liefde voor BadBadNotGood, maar ook de gedachte aan Hudson Mohawke of Alt-j lijkt nooit echt ver weg."

Twee jaar na hun overweldigende self-titled debuut, is het vijfkoppige collectief terug met hun langverwachte opvolger, Old Dreams New Planets.

“It’s a really exciting time for music with groups coming through like STUFF.” - Gilles Peterson
“Beste album van het jaar” - HUMO
Bert Cools
Gitarist Bert Cools studeerde aan het Conservatorium van Rotterdam. Hij is terug te vinden binnen jazzkringen, maar evengoed in rock -en soulformaties. Zo speelt hij bij tal van groepen: Hoera., Book of Air vvolk & Fieldtone, AAN/EOP, Merope en is mede oprichter van het 'granvat' platform. Hij speelt een solo set waarin sound op zich, en de link tussen het instrument en het gebruik van effecten de hoofdrolspeler zijn.

In samenwerking met Incubate vzw i.k.v. Between Noise & Silence

Deuren: 20u00
Bert Cools: 20u30
STUFF.: 21u30

Deel dit event

Met de steun van: