12.10 2018

Stikstof

Mc Equal & Low G
20:00
23:00

tickets

Voorverkoop Wild Card
€12
Voorverkoop -18/Studentenkaart
€12
Voorverkoop
€15
Aan de deur
€18

Bij tickets gekocht aan een voordeeltarief wordt een geldig kortingsbewijs gevraagd aan de ingang.

DOORS 20H00

LOWG/MC EQUAL 20H30

STIKSTOF 21H30

Brussels represent! De onbetwiste koningen van de Nederlandstalige hiphop komen Kortrijk op zijn kop zetten. Sinds ze in 2010 begonnen te rappen, hebben Jazz, Zwangere Guy & Astrofisiks de Brusselse pleintjes  ingeruild voor huiskamers en concertzalen. In hun raps kijken ze naar hun leven, hun generatie en hun stad. En ze gaan ook verder dan dat. Met hun eigen label Frontal, geven ze de Brusselse jeugd de kans in hun voetsporen te treden. Na 'STIKSTOF' en '/02' kwam STIKSTOF eerder dit jaar met 'Overlast', de plaat die de definitieve doorbraak betekende, en hen zelfs tot in New York bracht. Live beloven ze er samen met Deejay Vega een zwaar hiphopfeestje van te maken!

Foto: Yaquine Hamzaoui

Support : MC Equal & LowG (De Stroate) : 20H30 

MC Equal ( Tomas Vanderbeke ) kent zijn roots in het dubstep en drum’n’bass milieu, maar brengt nu al een tijdje onversneden West-Vlaamse Hip Hop.
Hij was de allereerste winnaar van " @De Bestn Van't Westn 2014,  Usaf Rap Rally 2015, en stond 2 keer in de finale van Belgiës enige nationale rapwedstrijd " @End of the Weak Belgium ".

Hij verzorgde al het voorprogramma voor o.a. Tourist LeMC, en staat gekend voor z’n strakke live delivery. Sinds kort vind je hem echter zelf ook achter de knoppen van z'n MPC1000, zo bracht hij in april het zelf geproduceerde nummer "Pathetic" uit. Samen met z'n producer Brecht werkt hij aan z'n album maar zou plannen hebben met @Thorre zijn vaste copain on stage.

Low G ( Lowie D'haeseleer ) begon z'n stormloop op de Belgische Hip Hop Scene in 2016. Hij won de allereerste voorronde voor "De Bestn Van't Westn", werd daaropvolgend De Bestn Van't Westn.

In 2017 werd hij Belgisch Kampioen End of the Weak. Ondertussen speelde hij podia van Ieper tot Amsterdam en Praag. Momenteel werkt hij druk aan z'n eerste EP. Deze jongeling (21) staat bekend voor een rechtoe-rechtaan delivery en weet liefhebbers van het harde Hip Hop werk tot de tekst-techniek fanaten te bekoren.

Deel dit event