Uitverkocht

Bos! Festival 2018

07.07 2018

Stijn Demeulenaere

Bos! Festival

tickets

Voorverkoop Wild Card
€20
Voorverkoop
€25
Aan de deur
€30

Stijn Demeulenaere maakt deel uit van de Bos! Festival line-up. Bij tickets voor Bos! gekocht aan voordeeltarief wordt een geldige lidkaart of ID-kaart gevraagd aan de ingang van het festivalterrein.

Stage: Water

Stijn Demeulenaere is geluidskunstenaar, radiomaker en muzikant. Hij studeerde sociologie, culturele studies en audiovisuele kunsten (optie radio). Stijn was curator en producer van Radio Eliot, een onderzoek naar experimentele radio op Radio Scorpio, werkte als redacteur voor Jan Fabre en als journalist voor onder meer voor Radio 1, Klara en Radio K Centrale (IT).
Stijn is aangetrokken tot geluid omdat het zo direct is, en terzelfdertijd zo kneedbaar en mysterieus. In zijn geluidswerk gaat hij op zoek naar sociale structuren, persoonlijke verhalen en de onbewuste verbeelding van de mens. Hij maakt installaties, soundscapes, en werkt samen met performers.

Op dit moment voert hij een artistiek onderzoek naar de fenemenologie van het luisteren: de relatie tussen het geluid en het horen of interpreteren ervan, de persoonlijke ervaring van geluid. Sinds een tweetal jaar is Stijn ook steeds meer betrokken bij hedendaagse dans. Hij werkte samen met choreografen Marisa Cabal, Stav Yeini, Georgia Vardarou en Veli Lehtovaara. Andere samenwerkingen waren met regisseurs en videokunstenaars Ychaï Gassenbauer en Visual Kitchen. Stijn maakt installaties, soundscapes en performances en doet veel field recording. Zijn werk werd getoond of gespeeld in onder meer België, Nederland, Denemarken, Portugal, Italië, en het Verenigd Koninkrijk. In 2014 - 2015 was Stijn artist in residence in Overtoon in Brussel. Zijn werk werd genomineerd of was een finalist in de 2016 LOOP Discovery Award, de 2016 European Sound Art Award en de 2014 Musica soundscape competition. In 2017 bracht hij zijn eerste album uit: Latitudes – September 2016. Het album verscheen op het Brusselse Silken Tofu label. Sinds 2014 is Stijn artist in residence bij de Kunstenwerkplaats Pianofabriek in Brussel. Stijn woont en werkt in Brussel (BE).

Foto: Richard Youell

Deel dit event