U bent hier

Bos! Festival 2019

13.07 2019

tickets

Een Bos! Festival ticket is geldig voor alle concerten van Bos! Festival. 

uitpas

Je moet de afgelopen jaren al bijna onder een steen geleefd hebben om niet door te hebben dat er hele roedels jonge en innovatieve jazzwolven aan het werk zijn in België. Een van de opvallendste groepen tussen al dat jong geweld is het Gentse trio Steiger. Zeg dat het Britse muziekmagazine MOJO het gezegd heeft. Steiger debuteerde in 2017 met ‘And Above All’ en viel meteen op door hun grenzeloze aanpak. Jazz? Zeker maar zonder hokjes. Elektronica, hedendaagse muziek, improvisatie en rock slopen als vanzelf de sound binnen. Gilles Vandecaveye-Pinoy (toetsen), Kobe Boon (bas) en Simon Raman (drums) zijn sindsdien nooit gestopt met het zoeken naar het potentieel van het format ‘pianotrio’.

In 2017 gaat die zoektocht nog wat verder en herdenkt de groep ook het concept ‘opnemen in de studio’. Voor de opnames van hun nieuw album ‘Give Space’ (2018) gaan de muzikanten op zoek naar verschillende locaties – een loods, een bos, een kerk etc - die de muziek telkens een andere persoonlijkheid, een andere feel geven. De ruimte wordt op die manier een inherent deel van de muziek. Live wordt de atmosfeer van de locaties opgeroepen door meeslepende beelden wat van een optreden van Steiger een intense, multidisciplinaire ervaring maakt.

“Sérieux sluit kinderlijke speelsheid niet uit, en omgekeerd. Steiger maakt geen muziek voor hokjes, en al evenmin voor rustige fietstochtjes. Tenzij u er de stokken in de wielen wilt bijnemen, natuurlijk."
Focus Knack over ‘Give Space’

Deel dit event