Stefaan Quix & Het Quixtet The Well-Tempered Circle - 4 studies in spatialised phasing

U bent hier

Stefaan Quix & Het Quixtet

28.04.2018
The Well-Tempered Circle - 4 studies in spatialised phasing
TOONMOMENT

Geen inschrijving, gewoon afkomen!

Het Quixtet: Simon Florin (FR), Simon Decraene (BE), Jelle Van Dooren (BE), Jacob Vanneste (BE), Andrés Navarro García (ES), Jelle Proost (BE), Birgit Eecloo (BE), Rubèn Martinez Orio (ES), Aya Suzuki (JP), Wim Pelgrims (BE)


De Brusselse media- en geluidskunstenaar Stefaan Quix is geen onbekende voor het Kortrijkse publiek. Hij presenteerde al verschillende installaties tijdens de geluidskunsttentoonstelling Klinkende Stad. In zijn werk versmelten vaak beeldende elementen met korte muzikale cellen die ruimtelijk gecombineerd en herhaald worden.
Tot nu toe liet hij die composities horen via een computer, maar vanaf dit jaar betrekt hij daar live musici bij. Na werkperiodes bij ChampdAction in Antwerpen en bij Q-O2 en Overtoon in Brussel komt hij in residentie in Muziekcentrum Track.
We presenteren het allereerste publiek toonmoment van dit onderzoek naar minimalisme, percussie en spatialisatie. Zijn Well-Tempered Circle, uitgevoerd door het hiervoor opgerichte Quixtet wordt een compositie voor acht percussionisten en elektronica. De percussionisten zijn opgesteld in een cirkel rond het publiek en gebruiken een veelheid aan kleine percussie-instrumenten zoals claves, triangles, duimpianos, klankschalen… en worden begeleid door een sinus continuum.
Kom gratis proeven van dit splinternieuw werk in Muziekcentrum Track.

fotocredits: Stefaan Quix

Met dank aan: VNK Percussion


Deel dit event