On stage with Mooneye

U bent hier

On stage with Mooneye

On stage with Mooneye

08.12.2021
Gratis mits inschrijving
Tijdschema
19:30
Doors
20:00
On stage with Mooneye
Locatie

Covid update 03.12.21: Deze activiteit gaat door (zittend). We voorzien voldoende afstand tussen alle deelnemers. Vergeet geen CST + mondmasker.

Tijdens een On Stage With sessie komt een artiest(e) of muzikant(e) bij ons in de zetel zitten en krijgt die carte blanche om een avond zelf in te vullen. Op 8 december 2021 komt Mooneye in een intieme setting vertellen over... datgene ze op dat moment kwijt willen. Een On Stage With sessie is altijd geestig, altijd ongedwongen en is een fijne manier om je favoriete artiest eens op een andere manier te leren kennen.

Inschrijven kan via pieter@wildewesten.be.

Na een eerste EP die in 2018 door de Nederlandse muziekbijbel OOR als een verzameling meesterlijke popsongs werd bestempeld, een kopplaats bij De Nieuwe Lichting van Studio Brussel begin 2019 én een overvolle festivalagenda in de zomer van datzelfde jaar is Mooneye klaar voor het Grote Werk.

Het afgelopen jaar zat de band rond Michiel Libberecht in de studio met de topproducers Pieterjan Maertens (Tamino) en Jo Francken (Het Zesde Metaal…) om een vervolg te breien aan die eerste EP. Een vervolg waarop Mooneye nog meer als de bezwerende gitaarband zal klinken die hij ontegensprekelijk is. Een vervolg ook waarop de singer-songwriter in Libberecht nog meer op de voorgrond treedt. Kortom: het vervolg waarop iedereen zit te wachten die Libberecht en de zijnen al live aan het werk zag.

De vergelijkingen met Fleet Foxes en Neil Young zullen allicht nog wel even overeind blijven. Los van het feit dat er ergere dingen zijn in het leven, valt het moeilijk te ontkennen dat ook de ‘nieuwe’ Mooneye nog steeds als geen ander folk, rock en indiepop versmelt. Zoals op ‘Bright Lights’, de eerste en merkelijk vrolijke single uit de nieuwe plaat. Maar ook donkere ondertonen blijven een handelskenmerk van de band. Wat al snel duidelijk wordt op ‘Fix the Heater’, de tweede en dan weer merkelijk kwade single uit diezelfde plaat. Een acuut geval van schizofrenie? Nee, hoor. Gewoon van Mooneye.  Dit najaar komt de plaat uit bij MayWay Records en die stellen ze graag voor tijdens deze clubtour.

Deel dit event