On Stage With Jelle Denturck (Dirk.) Live on Facebook, I.h.k.v De Week van de Belgische Muziek

U bent hier

Jelle Denturck van Dirk.

On Stage With Jelle Denturck (Dirk.)

03.02.2021
Live on Facebook
I.h.k.v De Week van de Belgische Muziek

Tijdens onze On Stage With sessies brengen we muzikant en publiek samen in ons De Kreun Café om elkaar te inspireren. Nu jij niet tot bij de muzikant kan komen, brengen wij de muzikant gewoon naar jou toe.

De immer heerlijke Ayco Duyster gaat in dialoog met Jelle Denturck (Dirk.)  in de studio in onze concertzaal De Kreun. Jij kan volgen vanuit je luie zetel en zelf vragen stellen aan Jelle Denturck. Sluit gezellig aan bij onze Facebook Live.

Jelle Denturck noemt zichzelf ‘een luilak met dadendrang’ en ‘een vastberaden twijfelaar’.

De ondertussen 31-jarige West-Vlaming, met roots in Ingelmunster, studeerde in 2008 af aan het Secundair Kunstinstituut in Gent, waar hij Woordkunst-Drama volgde. Meteen daarna trok hij naar de UGent om zich toe te leggen op studies filosofie. Terzelfder tijd richtte hij zijn pijlen op comedy en cabaret. Dat bleek een uitstekende zet. Denturck won in 2012 het Vlaams Cabaret Concours en het Parkstad Cabaret Festival. Datzelfde jaar nog behaalde hij een finaleplaats in Cameretten, een van Nederlands meest prestigieuze wedstrijden.

Na een jaar van intensief toeren door Vlaanderen en Nederland hield hij comedy echter voor bekeken om zich te focussen op muziek. Met zijn popband Protection Patrol Pinkerton stak hij zijn neus aan het venster met singles op Studio Brussel en Radio 1.

In 2016 pakte hij met de licht krankzinnige rockformatie DIRK. brons op Humo’s Rock Rally. Het de hemel ingeprezen debuutalbum ‘album’ versierde ereplaatsen in zowat alle eindejaarslijstjes van 2018 en opvolger ‘Cracks In Common Sense’ betekende de definitieve doorbraak. De luidste boekhouder op aarde loste in 2020 drie singles op korte tijd: Artline, Stay Indoors en HIT. Alle drie bestormden ze tegelijk de Afrekening. Daarmee zorgde DIRK. voor een unicum in de dertigjarige geschiedenis van de invloedrijkste hitlijst van Vlaanderen. Het leverde hen de titel "Koning Van De Afrekening" en drie boeketten rozen op.

In het najaar van 2020 teisterde Denturck Eva De Roo en de luisteraars van Studio Brussel elke week met ‘platen die zo slecht zijn dat ze weer goed worden.’
Hij woont en studeert momenteel in Kortrijk.

Je kan op voorhand je vragen aan ons bezorgen, zodat wij ze live kunnen stellen. Heb jij een vraag voor Jelle Denturck? De max! Zet ze op mail naar elisah@wildewesten.be en wij houden ze bij. Bovendien pikken we er ook vragen uit die tijdens de livestream binnenkomen. Op die manier kan je toch gewoon lekker ongedwongen babbelen vanuit je luie zetel.


Deel dit event