Sonic in the City

U bent hier

Nieuw

Sonic City 2019

Sonic in the City

09.11.2019 to 10.11.2019
Sonic City Festival 2019
Gratis
Gratis

Voor deze twee concertavonden in Pand.A zijn geen Sonic City Festival tickets vereist.

Locatie

Het drie-daagse nichefestival Sonic City festival krijgt dit jaar een tweede luik: Sonic in the City.

Het festival voegt met 'Sonic in the City' twee gratis concertavonden toe aan het programma. Voor het eerst breidt Sonic City uit en werkt het tegelijk op twee locaties. Tijdens het weekend van 9 en 10 november trekken we de stad in en wordt muziekcafé Pand.A het 4e podium met als curatoren onze Young Curators.

Met de toevoeging van Sonic in the City willen we jong, opkomend, nationaal talent meer speelkansen geven en zet Sonic City een eerste stap om het festival een bredere uitstraling in Stad Kortrijk te geven. De toegang tot deze twee concertavonden is volledig gratis, ook zonder Sonic City Festival ticket kan je deze concerten bezoeken!

 

LINE-UP

ZATERDAG 9 NOVEMBER

hoera.

Hoera. is Stijn Cools, Bert Cools en Dries Laheye. Het trio slaagt erin een unieke mix neer te zetten van electronica, jazz, filmmuziek en popsongs. Op hun recentste plaat 'Janu' gingen ze de samenwerking aan met het Litouwse koor Jauna Muzika. Een uniek concert, zoveel beloofd zeker te zijn!


Linde

Linde is een elfje met een hoek af. Ze bedrijft drama aan de zachte kant van de volumeknop, maar soms wil ze het uitschreeuwen. Als ook dat niet kan laat ze de gezangen van Inuit en Mongolen door haar lichaam stromen.


Vincent Coomans

Bij Vincent Coomans zijn afstand, verlangen en rouw centrale thema's in zijn muziek. Referenties naar Bon Iver, Damien Jurado, Sufjan Stevens en Elliott Smith zijn bij Coomans niet ver weg.

VENTILATEUR

Met VENTILATEUR brengen Iben Stalpaert, Jasper Hollevoet en Daan Soenens instrumentale muziek met hoofdzakelijk invloeden van rock, fusion en jazz.

ZONDAG 10 NOVEMBER

Psycho 44

Elektronische stonerrock uit Antwerpen. Eerder stonden ze al in de Marquee op Pukkelpop en mochten ze de support spot invullen bij Queens of the Stone Age. Aankomend voorjaar komen ze met een nieuw album.


She Bad

Hedendaagse rock met een vrouwelijk kantje. Alles ontstaat vanuit totale chaos wanneer de heren jammen. Intussen verzint hun zangeres een melodie, pas later de tekst. Met een stevig live-imago werd de band al enkele keren geselecteerd voor verschillende wedstrijden.


Sunflower

Het Brugse vijftal Sunflower weeft etherische sounds samen met rauwe vocals en zweeft zo tussen dromerigheid en een ongedwongen intensiteit. De band laat in
zijn kaarten kijken en heeft geen nood aan spreekwoordelijke maskers.


Partisan

Partisan spruit voort uit het trio Cedric Goetgebuer (Rise & Fall), Ivo Debrabandere (Oathbreaker) & Thijs Goethals. Met hun postpunk gedragen door noisy, strakke gitaren en intense bassen slepen ze je helemaal mee in hun donkere trip.

Deel dit event