Sohnarr

U bent hier

Sohnarr

21.10.2020
Voorverkoop€16
Voorverkoop Wild Card€13
Voorverkoop -18/studentenkaart€13
Aan de deur€19

1 bestelling = 1 bubbel.

Het is na het bestellen niet meer mogelijk om bubbels samen te voegen.

Bij tickets gekocht aan een voordeeltarief wordt een geldig kortingsbewijs gevraagd aan de ingang.

De ticketfee is inclusief reservatiekost.

1 BESTELLING = 1 BUBBEL.

We plaatsen mensen die samen tickets bestellen samen in 1 bubbel om zo onze capaciteit te maximaliseren, maar toch de afstandsregels te bewaren.
Bestel je dus bvb. 4 tickets, dan worden jullie stoelen dicht bij elkaar geplaatst. Bestel je 1 ticket, dan zal er 1 stoel voor je klaar staan op een veilige afstand.
Gelieve deze regels te respecteren en tijdens het evenement geen stoelen meer te verplaatsen.

Organisatie
concert in het kader van WONDER
uitpas

Deuren 19u45
Show start om 20u15 stipt

Patricia Vanneste treedt met haar soloproject Sohnarr naar buiten. Haar debuutplaat Coral Dusk verscheen op 15 mei bij [PIAS] Recordings.

Twee jaar geleden stapte Patricia Vanneste uit Balthazar, de band die ze veertien jaar eerder samen met Jinte Bernardt en Maarten Devoldere had opgericht. Naast Balthazar hield Patricia er ook het strijkkwartet Cordette op na en met gelegenheidsband Oko Yono trad ze voor het eerst als leadzangeres op de voorgrond. Vandaag zet ze haar eigen ontbolstering verder met Driftwood, een gezelschap waar ze samen met stichter en bezieler Sam De Bock én Sam Pieter Janssens aan het roer staat. 

Toch is het met Sohnarr dat Patricia Vanneste de grootste stap in het onbekende zet. Toen ze een streep trok onder het hoofdstuk Balthazar, voelde ze dat het tijd was om plaats te maken voor iets anders dat nauwer aanleunde bij wie ze zélf was. Daarvoor moest ze in afzondering gaan. Want schrijven in backstageruimtes of repetitiekoten lukte niet. Eind 2018 pakte Patricia haar koffer, en reisde ze in haar eentje door de uitgestrekte herfstlandschappen van Zweden en Noorwegen. Veel bagage had ze niet. Twee violen, een microfoon, een laptop, een midi-keyboard en een goed paar stapschoenen. Dat was het zo wat. Ze zocht de meest afgelegen plekjes op die ze kon vinden, wentelde zich in de imposante eenzaamheid van deze adembenemende omgeving en voelde zichzelf vervagen.

“In Scandinavië vond ik wat ik nodig had: bossen, bergen en meren. Voor mij is dat de kracht van de natuur: ik voelde me enorm klein, en had niet langer de behoefte om iets voor te stellen. Ik kon gewoon zijn.” Dat bleek enorm inspirerend. Op zes weken tijd had ze de nummers klaar die nu samen debuutalbum Coral Dusk vormen.

"Ik begon instinctief muziek te componeren op het landschap, zonder dat mijn hoofd er voor iets tussen zat. Het voelde als een bevrijding. Aanvankelijk zou ik enkel demo’s opnemen. Alleen: ik besefte heel snel dat het onmogelijk zou zijn om de magie die ik daar voelde achteraf opnieuw te creëren in een studio. Dus de opnames daar zijn meteen ook de definitieve geworden.

Concert in het kader van WONDER. De Kortrijkse creatieve partners slaan de handen in elkaar en brengen met WONDER het antwoord op het uitstel van het stadsprogramma van de Biënnale Interieur. Creativiteit, optimisme, design en verwondering staan een maand lang (15 oktober – 15 november) centraal in een parcours dat langs verschillende plekken in de stad loopt en inwoners/bezoekers op een coronaproof manier wil inspireren. Meer info: www.wonderkortrijk.be

EXTRA:
'De Sjel' is een rondreizende installatie die het maakproces van de plaat Coral Dusk symboliseert en de luisterervaring ervan versterkt. Een architecturaal uitgepuurd paviljoen, een shelter, een hide-out die versmolten lijkt met haar omgeving dankzij haar spiegelende wanden. De Sjel is te bezoeken in de tuin van BK6 van 15 oktober 2020 tot 15 november 2020.

De Sjel - foto door Anton Coene


 

Deel dit event