Slow Pilot plays Jeff Buckley

U bent hier

Slow Pilot plays Jeff Buckley

22.10.2020
Voorverkoop€15
Voorverkoop Wild Card€12

1 bestelling = 1 bubbel.

Het is na het bestellen niet meer mogelijk om bubbels samen te voegen.

Bij tickets gekocht aan een voordeeltarief wordt een geldig kortingsbewijs gevraagd aan de ingang.

De ticketfee is inclusief reservatiekost.

Organisatie
i.s.m. Schouwburg Kortrijk
uitpas

DOORS 19:15

START 20:15

25 years of Grace: a live rockumentary

Het iconische album ‘Grace’ van Jeff Buckley bestaat 25 jaar. Toen de plaat in 1994 uitkwam kon niemand voorspellen dat die tot op vandaag een generatie blijvend zou beïnvloeden. Maar wie was Jeff Buckley? Waaruit haalde hij zijn inspiratie? Wat heeft hij tijdens zijn korte leven meegemaakt? En ook: Wat heeft België met Buckley en Buckley met België? Dat kom je allemaal te weten in deze ‘live rockumentary’: een concert, doorweven met verhalen, video’s en interviews, dat een uniek portret vormt van de man.

Pieter Peirsman (Slow Pilot, Hooverphonic) wekt met akelige precisie de stem van de betreurde zanger tot leven. Met achter zich een bende nineties kids die elk op hun manier begeesterd waren door deze zingende engel. Wie z’n ogen sluit, waant zich zo terug in de wilde jaren 90.

Maar er is méér: presentatrice en muziekfreak Sofie Engelen (Radio Willy, Studio Brussel) loodst je door het verhaal achter de artiest aan de hand van videofragmenten van Buckley en anekdotes van mensen die destijds zijn pad hebben gekruist. Ze interviewde onder meer vroeger bandlid en co-writer Gary Lucas, Stef Kamil Carlens en andere prominente spelers uit de Belgische muziekscene van toen. Dit leverde uniek beeldmateriaal op dat exclusief tijdens deze show wordt vertoond.

Jeff Buckley trad slechts een paar keer op in België, nog voor hij goed en wel bekend was. Voor de talloze fans die hem nooit live hebben gezien is dit een uitgelezen herkansing, voor anderen dé kans om zich in te wijden in de machtige muzikale erfenis die hij achterliet. Wedden dat uw platenkast na deze voorstelling één album rijker zal worden?

Een organisatie van Wilde Westen & Schouwburg Kortrijk.

Deel dit event