U bent hier

Fireplace

17.02 2019

Sinan Arat & Alper Kekeç

Kortrijk Centrum

tickets

Eén ticket geeft toegang tot alle concerten van Fireplace. Tickethouders die vóór vrijdag 15 februari 12u00 hun ticket reserveerden ontvingen een link om hun programma samen te stellen. De persoonlijke link is nog tot zaterdag 16 februari - 24u00 actief. Wie later reserveerde of zijn keuzeconcerten nog niet doorgaf via de link dienen hun keuzeconcerten te kiezen aan het onthaal in Stadshuis Kortrijk vanaf 13u00. In totaal kan je drie keuzeconcerten meepikken tussen 14u00 en 18u00. Alle huiskamers bevinden zich op wandelafstand van elkaar.


Bij tickets gekocht aan een voordeeltarief wordt een geldig kortingsbewijs gevraagd aan de ingang.

uitpas

Locatie: Gentsestraat 17
Timings: 14u00 - 15u30 - 16u45

Sinan Arat is geboren in Erzincan (Turkijë) en studeerde ney aan het conservatorium in Izmir. Hij speelt regelmatig met musici komende uit verschillende tradities, zoals: Anatolisch, Ottomaans, Indiaas en Westers Klassiek. Tevens speelt hij regelmatig met traditionele musici die uit zijn geboorteregio komen. Sinan houdt van improviseren, met zijn verfijnde ademtechniek pakt hij op onnavolgbare wijze de magie van het moment en transformeert hij deze tot sensitieve klanken. Hij gelooft dat door de vibraties van zijn klank het hart zich vanuit liefde opent. Deze kosmische ervaring wil hij graag aan de luisteraar doorgeven.

Sinan wordt bijgestaan door Alper Kekeç op percussie. Alper is docent aan het Concervatorium van Rotterdam en zal samen met Sinan op de Ney onnavolgbare complexe Ottomaanse en Anatolische ritmes uit oude tradities ten gehore brengen op o.a. de Darburka en Frame Drum.

Deel dit event