Rosas / Anne Teresa De Keersmaeker & Jean-Guihen Queyras Mitten wir im leben sind / Bach6CelloSuiten

U bent hier

Uitverkocht

Festival van Vlaanderen Kortrijk 2019

Rosas / Anne Teresa De Keersmaeker & Jean-Guihen Queyras

21.02.2019
Mitten wir im leben sind / Bach6CelloSuiten
Normaal (R2/R3)€24 / €20
Wild Card (R2/R3)€21 / €17
-26, student€6

Bij tickets gekocht aan een voordeeltarief wordt een geldig kortingsbewijs gevraagd aan de ingang.

uitpas

"De cellosuites van Bach, gespeeld door de wereldvermaarde cellist Jean-Guihen Queyras en gedanst door Rosas: Het klonk als een 'match made in heaven'. En dat was het ook."  (De Standaard *****)

Johann Sebastian Bachs Cellosuites worden beschouwd als een mijlpaal in de Westerse muziekgeschiedenis. Hun ingenieuze architectuur, hun dansante ritmiek en tijdloze schoonheid blijven ons vandaag aanspreken.
Anne Teresa De Keersmaekers affiniteit met Bach bleek al uit verschillende eerdere voorstellingen. Ze blijft een choreografische schriftuur nastreven die de essentie van Bachs muziektaal vat. In dit stuk worden de zes suites, uitgevoerd door de wereldbefaamde cellist Jean-Guihen Queyras, bewerkt, bevraagd en gedanst in een choreografie voor drie dansers en twee danseressen, waaronder De Keersmaeker zelf. Deze fascinerende symbiose van muziek en dans onthult zowel het wezen van elke suite afzonderlijk als hun onderlinge wisselwerking in de totaliteit van de cyclus.

“Samenwerking tussen choreografe en cellist Queyras zorgt voor vuurwerk. Wie de cellosuites van J S Bach hoort is verkocht voor het leven. Met slechts één eenstemmig instrument bouwde de componist op het allersimpelste stramien van zes maal zes hofdansen een adembenemende klankarchitectuur. Anne Teresa De Keersmaeker zet daar in Mitten wir im Leben sind een haast net zo briljante bewegingsarchitectuur tegenover” (De Morgen)

Fotocredits: Anne Van Aerschot

Gratis inleiding om 19u30 door Tom De Moor. Na de voorstelling volgt een gesprek tussen Anne Teresa De Keersmaeker en Steven De Belder in het Arenatheater.

EXTRA
Middagconcert: Jean-Guihen Queyras!
Lees meer via deze link

EXTRA
Lezing: Johann Sebastian Bachs cellosuites door Katelijne Dessein
Lees meer via deze link

Deel dit event

Coproductie: