U bent hier

Festival van Vlaanderen Kortrijk 2017

04.05 2017

Refugees for Refugees

Openingsconcert Festival Kortrijk
Muziekpublique
20:15
21:30

tickets

Standaardticket
18
Wildcard
15
-18, Student
15

Na het concert wordt iedereen uitgenodigd om te klinken op de start van Festival Kortrijk 2017!

Bij tickets gekocht aan een voordeeltarief wordt een geldig kortingsbewijs gevraagd aan de ingang.

Niet-Westerse muziek

Muziekpublique brengt tien virtuoze muzikanten samen. Ze zijn gevlucht uit Syrië, Irak, Afghanistan, Pakistan, Tibet en kwamen uiteindelijk in België terecht. Samen laten ze hoopvolle geluiden klinken. Een aantal is gevormd aan gerenommeerde conservatoria langs de zijderoute (Damascus, Baghdad, Aleppo); andere zijn volksmuzikanten.

Refugees for Refugees laat topkwaliteit zien van mensen die dreigen onzichtbaar te worden in onze samenleving. Het ecosysteem waarin hun muziek wortelde, lieten ze achter in hun thuisland. Maar ze brachten een rijke bagage en in het beste geval hun instrumenten met zich mee. Hun liederen vertellen het verhaal van hun landen en de weg die ze aflegden. Hun cd Amerli ging niet onopgemerkt voorbij: De Standaard bekroonde de opname met vier sterren en Transglobal World Music Charts riep het uit to album van het jaar 2016. Een opmerkelijk en hoopvol project!

Gratis inleiding om 19u30: Johan Van Acker spreekt met Tristan Driessens & Tammam Ramadan.IN DE PERS

TRAD' Magazine
"Elk nummer is een reis op zich, en door van het ene naar het andere nummer te gaan, vormen ze een duidelijke eenheid, een muzikale gemeenschap bestaande uit verschillende elementen, met een oosterse gevoeligheid die je nergens anders hoort."

Vijf sterren (*****) BBC Music Magazine (November 2016)
"It’s gratifying how much chemistry the (...) artists from very different cultures find, and the standard of performance is high."

fROOTS (september 2016)
"An album of the year and one which people will treat as a benchmark in years to come."

Deel dit event

Coproductie
Met dank aan