Raketkanon + The Germans

U bent hier

Uitverkocht

Raketkanon

04.05.2019
+ The Germans
Voorverkoop Wild Card€13,5
Voorverkoop -18 of Studentenkaart€13,5
Voorverkoop€16,5
Aan de deur€19,5

Bij tickets gekocht aan een voordeeltarief wordt een geldig kortingsbewijs gevraagd aan de ingang.

De ticketprijs is inclusief reservatiekost.

Locatie
uitpas

DOORS        19H30
THE GERMANS      20H15
RAKETKANON      21H30

Raketkanon, een van de toch wel luidste bands van ons land bracht hun debuut RKTKN#1 uit in 2012 en bouwde sindsdien aan een sterke live reputatie. In juli 2014 trok de band naar Chicago's Electrical Audio Studio om met Steve Albini ((Nirvana, The Pixies, Neurosis, The Jesus Lizard, …) hun tweede worp op te nemen. RKTKN#2 zag het levenslicht in 2015 en werd gevolg door een intense tour doorheen Europa. RKTKN#1 definieerde hun geluid, RKTKN#2 werd dit gefinetuned, met RKTKN#3 gaat de geweldigste live-band van het moment nog een stapje verder.


 

Support worden lievelingen van het huis THE GERMANS !

Het ongrijpbare kwintet uit Dikkelvenne weet zich sinds 2002 staande te houden op het slappe koord tussen aangenaam banaal en vervelend experimenteel. Op hun vijfde album 'Sexuality' pogen deze jongens de tijdsgeest een hak te zetten door zich niet mooier maar juist lelijker voor te doen dan ze in werkelijkheid zijn. De toon is rauw en nonchalant, maar ook warm en exotisch. Sexuality, quoi, onverbloemd op tape vastgelegd door producer Micha Volders (Meteor Musik). Primitieve percussie, aftandse gitaren, piano, Hammond, clavinet en analoge synths spelen een hoofdrol in dit vochtig bolwerk van psych, funk, easy-listening, ambient, pop, cocktail jazz en musique concrète. Einstürzende Neubauten meets Tito Puente. Aanrader.
'Sexuality' komt uit op 1 maart 2019 op Unday Records (label van o.a. Tamino, Millionaire, Trixie Whitley).

 

"Ze zijn iets op het spoor’: met die conclusie bleven we achter na ‘RKTKN#2’. Vier jaar later hebben ze ‘iets’ gevonden: het bungelt bloedend tussen hun tanden, en ze staan ermee voor uw deur. Doet u open?"
Humo

 

 

Deel dit event

In samenwerking met