U bent hier

24.04 2019

Producers Café #5 met Dominique Vantomme

20:00
23:00

tickets

Gratis
€0

Bij tickets gekocht aan een voordeeltarief wordt een geldig kortingsbewijs gevraagd aan de ingang.

Praktisch:
Aanvang: welkom vanaf 19u30, start om 20u
Locatie: Muziekcentrum Track
Inschrijven is gratis via info@muziekcentrumtrack.be
Niveau: beginnend (mits begrip van basics) tot ver gevorderd

Elke derde donderdag van de maand nodigen we een producer uit om een masterclass te geven, waarna er tijd is voor Q&A, co-working en co-creatie. In februari laat producer en muzikant Dominique Vantomme (Axelle Red, An Pierlé, Viktor Lazlo, …) zijn licht schijnen op zijn rol als muzikaal leider en arrangeur in het productieproces.

Dominique Vantomme is een Belgische pianist, toetsenist, componist en producer. Oorspronkelijk werkte hij als blues & jazzpianist, maar de laatste 10 jaar is hij steeds meer actief in pop, rock en jazz acts. Zo werkte hij samen met onder andere Axelle Red, Ana Popovic, Hindi Zahra, Vaya Con Dios, Viktor Lazlo, Louisiana Red, Theresa Malenfant en An Pierlé. Het creëren van muziek en geluid is altijd een constante geweest in zijn leven, wat heeft resulteerde in verschillende albums met zijn bands ROOT en Mahieu-Vantomme Quartet.

Het nieuwste album van Vantomme, 'Vegir', uitgebracht op het progrocklabel Moonjune Records - verenigt de unieke sound van bassist Tony Levin, Maxime Lenssens op drums en gitarist Michel Delville. "Ik kon de kans om met basslegend Tony Levin te werken gewoon niet voorbij laten gaan. Ik heb de afgelopen maanden de wereld rondgereisd, wat me inspireerde om veel muziek te schrijven. Toen ik mijn ideeën aan Tony liet horen, was hij erg enthousiast om met ons mee te doen in de studio. What a thrill it was!"

 

Deel dit event