U bent hier

Afgelast
18.03 2020

Postponed: Drumtalks met Karel De Backer

een avondje drum / gear talk met Karel De Backer (Gabriel Rios, Dead Man Ray, Ertebrekers, ...)
19:30

tickets

Voorverkoop
€5

De ticketfee is inclusief reservatiekost.

Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, stellen we met onmiddellijke ingang de DRUMTALKS uit. We zoeken naar een andere datum en houden je hiervan op de hoogte.

___

 

DRUMTALKS is terug! Een serie waar we Belgische drummers in de spotlight zetten in een intieme setting in De Kreun. Een interactieve avond waar drummers hun passie voor drums, cymbalen, ... delen met jullie en dit gekruid met heel wat TIPS & TRICKS! Be inspired!

 

Karel De Backer (42) is een veelzijdige drummer die al op heel jonge leeftijd terechtkwam bij Dead Man Ray, Flip Kowlier en Novastar. Daarna maakte hij deel uit van bands als oa Gabriel Rios, Ertebrekers, Manngold, Franco Saint de Bakker en hij is een veelgevraagde sessiedrummer. Vandaag is hij ook docent drums aan de popafdeling van KASK en Conservatorium Gent en speelt hij in de huisband van De Ideale Wereld op Canvas. Muzikaliteit komt altijd eerst bij deze duizendpoot, maar dat kan vele gedaantes aannemen. Zo laat hij zijn knutseldrang de vrije loop door voor de groep Kintsugi instrumenten te bouwen uit recuperatiemateriaal en kringloopvondsten. Een radiator wordt een bas, ballonnen sturen een windmachine aan. Muziek is een oneindig, beeldrijk avontuur waarin naast het grote geweld ook plaats is voor finesse. Deze geluidszoeker speelt krachtig maar beheerst. En dynamisch, want muziek moet leven! Er is grote betrokkenheid bij elk project waar hij bij speelt. Het parcours van de afgelopen 25 jaar bracht hem nog dichter bij het credo dat hem siert: Het ultieme doel is een song tot leven brengen in plaats van nodeloos uit te pakken met techniek.

Deel dit event