U bent hier

Bos! Festival 2019

13.07 2019

tickets

Een Bos! Festival ticket is geldig voor alle concerten van Bos! Festival. 

uitpas

David Poltrock is een man van vele talenten. Hij speelt bij De Mens en Hooverphonic, is veelgevraagd sessiemuzikant bij oa Triggerfinger, Bart Peeters en Douglas Firs, als producer verantwoordelijk voor albums en tracks van oa Arid en Tom Helsen, hulpcoach in The Voice van Vlaanderen én docent op PXL Music in Hasselt. Kortom; David Poltrock is overal. Toch vond de naar Brussel uitgeweken West-Vlaming tussen 2013 en 2017 de tijd om te experimenteren met alle piano’s en synthesizers die hij in zijn bezit heeft wat leidde tot het uitbrengen van drie albums in 2018.

Zijn vijf jaar durende odyssee langsheen pianoklanken mondt uit in de albumtrilogie ‘Mutes’, ‘Moods’ en ‘Machines’. Drie platen die Poltrock’s liefde voor de 88 toetsen van de piano elk op hun eigen manier belichten en telkens met een interval van 88 dagen aan het publiek voorgesteld werden. Het gaat van intieme pianoschetsen (‘Mutes’) over cinematografische soundscapes op prepared piano (‘Moods’) tot hypnotiserende elektronica (‘Machines’). Alles kon tijdens de opnames wat Poltrock ook live heel wat vrijheid geeft om uit de uiteenlopende verzameling nummers te plukken.

“Het heeft jaren geduurd voor hij met zoveel fraais naar buiten durfde te treden, maar het was het wachten meer dan waard. Warm mens, groot componist, virtuoos muzikant.”
OOR over de trilogie

Deel dit event