Philippe Thuriot De Profundis

U bent hier

Festival van Vlaanderen Kortrijk 2017

Philippe Thuriot

12.05.2017
De Profundis
Première
Standaardticket15
Wild Card12
-18, Student8

Bij tickets gekocht aan een voordeeltarief wordt een geldig kortingsbewijs gevraagd aan de ingang.

Locatie

Hedendaags / Klassiek

Maurice Ravel schrijft zijn zesdelige pianosuite Le Tombeau de Couperin in 1919 als eerbetoon aan de achttiende-eeuwse componist François Couperin. Elk deel is opgedragen aan een van Ravels vrienden die sneuvelen tijdens de Eerste Wereldoorlog. Hij raakt overigens zelf gewond tijdens zijn dienst als ambulancier. Ravel herschrijft enige tijd later de vier delen voor symfonisch orkest. Het blijft echter vooral het pianowerk dat het meest tot de verbeelding spreekt. Ook voor accordeonist Philippe Thuriot, die de suite bewerkt voor solo-accordeon.

Thuriot is niet aan zijn proefstuk toe: zijn versie van Bachs Goldbergvariaties ging in 2014 met veel succes in première op Festival Kortrijk. Niet veel later verscheen een cd bij Klara, met lovende recensies: “een ongewone, maar onovertroffen prestatie op accordeon!” Binnenkort creëert Thuriot de nieuwe opera van Philippe Boesmans op het festival van Aix-en-Provence.

Thuriot bouwt rond Le Tombeau de Couperin een concertprogramma met onder meer De Profundis van de Russische componiste Sofia Gubaidulina en de nieuwe eigen compositie Le Tombeau de la Terre

Gratis inleiding om 19u30: Klaas Coulembier spreekt met Philippe Thuriot.

Concert wordt opgenomen door Klara.

Deel dit event

Coproductie