01.12 2018

NTREK

album release
DJ SNS + JAZZDEE
20:00

tickets

Voorverkoop Wild Card
9
Voorverkoop -18 jaar of studentenkaart
9
Voorverkoop
12
Aan de deur
15

Bij tickets gekocht aan een voordeeltarief wordt een geldig kortingsbewijs gevraagd aan de ingang.

'Calping' de nieuwe plaat van NTREK, komt uit op 30 november onder Fake Records. Een dag later, op 1 december, brengt de band deze langverwachte plaat live in De Kreun.

20:00: DOORS
20:00 tot 21:00: DJ-SETS DOOR Dj SNS EN JazzDee
21:00 tot 22:10: NTREK
22:10 tot 23:10: DJ-SETS DOOR Dj SNS EN JazzDee
23:30 tot …: OFFICIËLE AFTERPARTY IN AKADEMY

NTREK is anno 2018 een groep met jaren en kilometers op de teller. Hun laatste wapenfeit 'Mjir dan een track' dateert al van 2012 en hoewel de verschillende leden solo hoge ogen gooiden, bleef het oorverdovend stil rond de hiphopgroep zelf. Vier jaar lang werkten rappers Roeland Horré en Dieter Meeuws, beatmaker Ljipe Truken en DJ Mister Brown nauwgezet aan hun album. Een eeuwigheid, inderdaad, maar kwaliteit hoort te rijpen. 'Calping' is daar het tastbare bewijs van. Meer nog dan een album is het een tijdsdocument, een eerlijke registratie van een lange periode waarin de leden van NTREK sterk evolueerden, zowel op muzikaal als op menselijk vlak.

Eerste schot voor de boeg 'nieuwe wind' laat alvast een tipje van de sluier opwaaien. Wat we horen doet niets anders dan het allerbeste vermoeden: een rauwe maar tegelijk soulvolle productie, waarover de twee rappers met veel bravoure en zelfvertrouwen bewijzen dat de kroon ook de komende jaren in West-Vlaanderen zal blijven. Ook aanwezig op 'nieuwe wind' is gouwgenoot JTOTHEC, al jaren de vaandeldrager van de Belgische soul- en funkscene. Zijn onmiskenbare belang in het maakproces van de plaat krijgt een organisch vervolg op het podium, waar hij NTREK live zal vervoegen. 

 

Deel dit event